Влада Януковича продовжує імітацію європейських цінностей

imitatsiya tsinnostey

 
Фракція «Батьківщина» вважає провокаційними пропозиції окремих членів Партії регіонів ухвалити штучний законопроект щодо вивезення Юлії Тимошенко на лікування за кордон з призупинкою терміну ув’язнення. Про це йдеться в заяві партії «Батьківщина», повідомляють «Конфлікти і закони» з посиланням на прес-службу «Батьківщини».


У документі вказано, що це «аморально і фактично означатиме продовження політичних репресій».

«Європейський Союз хоче бачити в Україні європейські цінності, а не імітацію європейських цінностей. Він вимагає припинити політичні репресії, а не призупинити їх на момент проведення Вільнюського саміту», - наголосили в «Батьківщині».

У партії нагадали жорстку офіційну позицію ключових європейських чиновників, які відповідають за розширення ЄС, зокрема, Єврокомісара з питань розширення і політики сусідства Штефана Фюле.

«Я не можу навіть уявити і не допускаю того, що Євросоюз чи представники ЄС стануть учасниками такої угоди, яка передбачає виїзд Юлії Тимошенко за кордон для отримання медичної допомоги, і в той же час запобігає поверненню пані Тимошенко на Батьківщину, в Україну, після закінчення її лікування», - заявив Фюле напередодні в інтерв’ю газеті «Коммерсант-Україна».

В заяві також наголошується, що «у парламенті зараз зареєстровано достатньо законодавчих ініціатив щодо припинення вибіркового правосуддя, зокрема про декриміналізацію ще сталінських 364 та 365 статей Кримінального кодексу України, законопроект про амністію тощо».

«Чергова пропозиція представників «регіоналів» є абсолютно цинічною і провокативною і тому, що чинне законодавство дозволяє засудженим лікуватися за кордоном. Так, в основах законодавства про охорону здоров’я передбачено право кожного громадянина на лікування в закордонних лікарнях, а у Кримінально-виправному кодексі наголошується, що кожен засуджений користується усіма правами громадян України, якщо інше не передбачене нормативно-правовими актами. Будь-яких обмежень щодо лікування засуджених за кордоном не встановлено» - підкреслюється у заяві партії.

«Тому пропозиції окремих членів Партії регіонів щодо ухвалення спеціального ієзуїтського закону для випадку Юлії Тимошенко є демонстрацією відвертого небажання  нинішніх можновладців виконувати вимоги світової спільноти щодо припинення політичних репресій в Україні», - наголошено в заяві.

«Підкреслюємо: Європа і все демократичне суспільство вимагають звільнення політв’язнів, в першу чергу Юлії Тимошенко, а не пошуку цинічних та збочених форм продовження політрепресій. Тому ми не допустимо ухвалення провокативних псевдодемократичних пропозицій і закликаємо вчинити так само наших партнерів по опозиції», - підкреслили в «Батьківщині».

«Батьківщина» повністю підтримує державницьку позицію свого лідера Юлії Тимошенко, яка погодилася на пропозицію місії Кокса-Кваснєвського за наслідками помилування здійснити лікування за кордоном. При цьому ще раз нагадуємо про те, що влада має забезпечити повну політичну та юридичну реабілітацію Юлії Тимошенко, не чекаючи рішення Європейського суду з прав людини, яке, як ми щиро сподіваємося, покладе край абсурдним звинуваченням», - йдеться в заяві.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.