Політична частина Угоди про асоціацію з ЄС стосується питань безпеки, оборони й територіальної цілісності України

politufoda

 
Політична частина Угоди про асоціацію з ЄС, підписана сьогодні у Брюсселі, «стосується того, щонайбільше зараз турбує Україну». Зокрема, підписано розділ про безпеку і оборону, про територіальну цілісність України. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк журналістам в аеропорту «Бориспіль» після прибуття з Брюсселя в п’ятницю, 21 березня, повідомляють «Конфлікти і закони».


Також, за його словами, ця частина Угоди стосується формування спільних органів прийняття рішень між Україною і ЄС. Арсеній Яценюк підкреслив, що насамперед мова йде про енергетику,торгівлю та питання розширення.

Прем’єр-міністр повідомив, що Європейські комісари із відповідних питань запрошені на засідання Уряду України: «Сподіваюсь, що вже за декілька тижнів у нас відбудеться засідання Уряду за присутності ключових Комісарів ЄС».

Арсеній Яценюк також зазначив, що в Брюсселі було прийнято рішення про застосування в односторонньому порядку країнами-членами ЄС базових положень Угоди про зону вільної торгівлі: «Це означає, що Європейський Союз відкрив в односторонньому порядку свої ринки для українських товарів. Так, зняті мита і тарифні обмеження на сільськогосподарську і промислову продукцію, яка поставляється до країн-членів ЄС».

Глава Уряду зазначив, що за даними Європейської комісії такі кроки дозволять українській економіці отримати додатково 490 млн. євро.

Він також повідомив, що ЄС прийняв рішення про збільшення макрофінансової допомоги Україні з 610 млн. євро до 1 млрд. 610 млн. євро: «Мова йде про більш ніж 2 млрд. доларів, які прийдуть на рахунки українського Уряду для стабілізації економічної ситуації».

«Остаточний термін зарахування цих коштів – кінець квітня або початок травня», - повідомив Арсеній Яценюк.

Окрім цього, Прем’єр-міністр наголосив на необхідності разом із країнами-членами ЄС вирішувати питання енергетичної безпеки, «яке стосується не тільки України, але і Європейського Союзу в цілому».

«Ми продовжуємо переговори щодо того, щоб Україна отримувала газ із країн-членів ЄС. Так як вже зараз зрозуміло, що вартість такого газу буде на 150 доларів дешевша, ніж те, що робить Росія», - наголосив Арсеній Яценюк.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.