В Україні працюватиме спеціальна моніторингова місія ОБСЄ

ukraina obse

 
Постійна рада ОБСЄ сьогодні схвалила рішення про направлення в Україну спеціальної моніторингової місії міжнародних спостерігачів ОБСЄ. Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів України, передають «Конфлікти і закони».


Місія покликана зробити внесок до зменшення напруженості та утвердження миру, стабільності та безпеки, а також забезпечити моніторинг та підтримку виконанню усіх принципів та зобов’язань ОБСЄ. З цією метою спостерігачі, зокрема, збиратимуть інформацію та звітуватимуть про безпекову ситуацію у зоні відповідальності, встановлюватимуть та звітуватимуть про факти інцидентів та про повідомлення про інциденти, здійснюватимуть моніторинг та підтримку належного ставлення до прав людини та основних свобод, сприятимуть діалогу з метою зменшення напруженості та нормалізації ситуації.

Місія буде координувати та підтримувати роботу виконавчих структур ОБСЄ, а також співпрацювати з ООН, Радою Європи та іншими міжнародними гравцями.

На початковому етапі місія складатиметься зі 100 цивільних спостерігачів і буде направлена на шість місяців. Її мандат може бути продовжено у разі відповідного запиту з боку України. Спостерігачі на початковому етапі будуть направлені до 9 українських регіонів. Головний офіс знаходитиметься у Києві.

Українська делегація в ОБСЄ виголосила інтерпретуючу заяву щодо рішення, наголосивши, що його прийняття має сприйматися як надзвичайна реакція Організації на серйозний конфлікт навколо Автономної Республіки Крим, що виник у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації,спрямованою на анексію цієї невід’ємної частини території України.

З огляду на розвиток ситуації та існуючі занепокоєння, Україна виходить з розуміння того, що мандат місії має розповсюджуватися на всю територію України в межах її міжнародно-визнаних кордонів, включаючи Автономну Республіку Крим, та що її розгортання має розпочатися зі східних та південних регіонів України у зв’язку з тим, що ситуація там потребує негайної уваги.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.