ЄС Українській владі: Вранці гроші - ввечері стільці

ukraine es

 
Третій майдан стався в найбільш неочікуваній формі. Вимоги радикальних змін в Україні у вкрай недипломатичній формі (власне, у тій формі, що очевидно найбільше відповідає сподіванням українського народу) висунули США і ЄС.


Петро Порошенко хотів підтримати Арсенія Яценюка під час перебування в Брюсселі, на що європейці заявили, що зараз не час на гастролі таких хорових колективів. Спершу реформи - потім гроші і візити.

Якщо в публічній площині українська влада намагається говорити про те, що визнає необхідність реформ, то її заяви в площині непублічній суттієво різняться.

Наприклад, як стало мені відомо, під час учорашньої зустрічі з міністром закордонних справ Словаччини, який чітко заявив, що ЄС очікує від України негайних докорінних реформ, Президент Порошенко ніби парирував, що за останні півроку зробив більше, ніж можливо, а подальші зміни вже можуть зашкодити.

Також дуже виразним видався мені оприлюдений ЗМІ епізод листування директора політичного департаменту МЗС Макеєва у Твітері, коли на репліку якогось брюссельського журналіста про те, що серед європейських дипломатів наростає втома від України, український дипломат запросив усіх втомлених відпочити в Донецькому аеропорті. Спілкування у стилі «сам дурак», схоже, є небезпечним вірусом, який українська влада підхопила чи то від попередників, чи то від росіян.

Натомість ми сьогодні дискутували з одним витонченим шанувальником французської історії, який розповів, як дворянство Франції не почуло заклики королів Людовіка 15 і Людовіка 16 про необхідність служити країні і платити їй податки. Так от, коли пізніше французьких священнослужителів та дворянство виловлювали по всіх усюдах і виковирювали з усіх щілин, в яких вони ховалися від революції, у них цікавилися - у Вас дійсно блакитна кров?

Богдан Яременко, facebooke.com



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.