У парламенті Великобританії відкрили виставку «Донбас: війна і мир»

vistavka donbas

 
У парламенті Великої Британії відкрилася фотовиставка «Донбас: війна і мир», на якій зібрано роботи найкращих українських фотографів, зроблених на Донбасі. Виставка ініційована за сприяння народного депутата, Уповноваженого Президента з мирного врегулювання на Донбасі Ірини Геращенко та НСЖУ, повідомили у прес-службі партії «УДАР».


Виставку відкрив міністр у справах Європи Великої Британії Девід Лідінгтон, який у своїй промові визнав, що світ не завжди оперативно реагує на ситуацію на Донбасі, але сьогодні солідаризується з Україною. Британський уряд та парламент займають в цьому питанні спільну позицію.

На відкритті фотовиставки та інших заходах задля привернення уваги британського політикуму до ситуації в Україні та інформування їх про війну, були присутні група народних депутатів України та представники українського уряду.

Ірина Геращенко підкреслила, що це не є громадянська війна і звернулася до британських колег із закликом посилити санкції проти РФ, яка спонсорує цю війну. Також вона поінформувала про порушення мінських угод з боку РФ і бойовиків, про страждання цивільного населення, зокрема, жінок і дітей.

Серед інших питань, що піднімалися під час заходів, були питання проведення реформ в Україні, робота нового українського парламенту, боротьба з корупцією. Також ішлося про збільшення технічної та фінансової допомоги Україні, у тому числі для активізації реформ та допомоги переселенцям.

Голова міжпарламентськоі групи друзів «Україна-Британія» Джон Віттінгдейл пообіцяв, що британські політики продовжуватимуть тиск на РФ доти, доки не буде прогресу у виконанні мінських угод.

Також під час візиту делегації до Великої Британії відбулися зустрічі народних депутатів з представниками української громади Лондона. В Українському Інституті в Лондоні було організовано благодійний аукціон, на якому серед лотів були і фотографії з презентованої експозиції. За результатами аукціону вдалося зібрати більше 1600 фунтів на потреби Ірпінського реабілітаційного центру для військовослужбовців. Серед проданих фотографій і роботи фотографа Олександра Клименка, який також був присутній на заходах.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.