​Павло Клімкін зустрівся з керівниками МЗС Німеччини, Англії та Польщі

2 березня 2017 р. Міністр закордонних справ України Павло Клімкін провів зустріч із Федеральним міністром закордонних справ Німеччини Зіґмаром Ґабріелем, який перебуває з робочим візитом в Україні.


У ході зустрічі сторони обговорили спільні дії, спрямовані на деескалацію ситуації на Донбасі. Павло Клімкін підкреслив необхідність посилення тиску на росію з тим, щоб змусити кремль припинити цілеспрямовану політику порушення Мінських домовленостей.

У рамках відзначення 25-ї річниці встановлення дипломатичних відносин між Україною та Німеччиною глави зовнішньополітичних відомств урочисто погасили поштову марку на честь українсько-німецької дружби.

Учора Павло Клімкін також зустрівся з Державним секретарем у закордонних справах та справах Співдружності націй Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії Борисом Джонсоном та Міністром закордонних справ Республіки Польща Вітольдом Ващиковським.

Український міністр підкреслив символічність візиту британського та польського колег, який відбувається у треті роковини від початку російської агресії, та подякував їм за солідарність і підтримку України у боротьбі за відновлення суверенітету і територіальної цілісності.

Борис Джонсон та Вітольд Ващиковський висловили переконання, що російська агресія проти України потребує рішучої відсічі, тому тиск на російську федерацію з боку світової спільноти має бути посилений до відновлення територіальної цілісності України у загальновизнаних кордонах. Міністри підкреслили значні успіхи України у проведенні реформ та запевнили у продовженні допомоги Україні у здійсненні внутрішніх перетворень.

Павло Клімкін особливо відзначив практичну допомогу, яку Велика Британія і Польща надають Україні у тренуванні українських військовослужбовців, лікуванні українських поранених солдатів, а також у здійсненні системних соціально-економічних реформ.

За матеріалами прес-служби Міністерства закордонних справ України.

Фото прес-служби МЗС України



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За минувшие сутки рашисты ударили Искандером по железной дороге в Смиле - поражена гражданская инфраструктура и логистические сообщения

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.