​В Україні рівень вакцинації найнижчий у Європі, але його динаміка позитивна

За останні 60 років вакцинація врятувала більше дитячих життів, ніж будь-яка інша медична процедура - йдеться в спільному повідомленні з нагоди Європейського тижня імунізації доктора Сюзанни Якаб, директора ВООЗ по Європі та доктора Вітеніса Андрюкайтіса, Єврокомісара з питань охорони здоров'я, повідомляє «Голос Америки».


Імунізація дозволила подолати таку хворобу, як віспа, яка до 1980 року була однією з найбільш спустошливих хвороб світу. Від кіру вмирало 2,6 мільйона людей на рік до кампанії імунізації, введеної в 1980 році.

В Україні ситуація з імунізацією залишається катастрофічною.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, охоплення вакцинами в Україні є найнижчим в Європі. На 2016 рік в Україні було вакциновано лише 46% дітей при потребі в 95%. У цьому році ситуація з закупівлями вакцин поліпшується і очікується 90-відсоткове охоплення вакцинацією, повідомила заступник міністра охорони Здоров’я Оксана Сивак.

«Ситуація катастрофічна, але динаміка позитивна» - прокоментував ситуацію лікар Євген Комаровський.

«Вчасна вакцинація надає найкращий захист саме тоді, коли це найбільш потрібно», - твердить Всесвітня організація охорони здоров'я

Успіх програми імунізації, в першу чергу, залежить від налаштованості батьків, підкреслює МОЗ України.

За останні рокі, підтримка імунізації в Україні значно зросла - 74% батьків наразі позитивно ставляться до вакцинації своїх дітей, що значно краще, ніж 41% батьків, які підтримували вакцинацію в 2014 році.

Все ж, ця цифра нижче, ніж 82% батьків, які підтримують обов'язкову вакцинацію школярів від кіру, краснухи та свинки в США. Такий високий рівень підтримки вакцинації в Америці тримається, незважаючи на настрої, які, зокрема, віддзеркалили заяви президента Трампа про «вагання стосовно вакцинації», озвучені під час його президентської кампанії, повідомляє Дослідницький Центр США Pew Research. Загалом 88% американців вважають, що переваги щеплення переважають ризики.

Фото qha.com.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.