​ЄС вважає пріоритетним транзит російського газу через Україну

Європейський Союз виступає за продовження транзиту російського газу через Україну, - заявив у Києві заступник голови Європейської комісії з енергетичного союзу Марош Шефчович. За словами Мароша Шефчовича, Україна має потенціал стати значним транзитним енергетичним вузлом. Європейський Союз готовий підтримати збереження важливої ролі України у транзиті російського газу – сказав у Києві заступник голови Європейської комісії з енергетичного союзу Марош Шефчович під час виступу на щорічній конференції Ялтинської європейської стратегії (YES). Він наголосив, що для ЄС пріоритетним є продовження транзиту газу через Україну до 2020 року, повідомляє «Польське радіо».


Контракт між українським Нафтогазом та російським ґазпромом закінчується наприкінці 2019 року. Одночасно має бути запущений газопровід Nord Stream 2. Українці побоюються, що друга гілка Північного газопроводу, яку будують росіяни, поставить під загрозу енергетичну безпеку.

Хоча Україна здійснює транзит російського газу, сама, вже протягом майже двох років, не купувала блакитного палива безпосередньо від росіян, але використовує реверс від сусідніх країн.

Влада в Києві неодноразово висловлювала побоювання щодо другої гілки газопроводу Nord Stream, який з’єднує Німеччину та росію і має бути створений у 2019 році.

Росіяни заявили, що тоді відмовляться від українського транзиту. Свій спротив проти Nord Stream 2 також висловлюють країни Балтії і Польща.

Фото facebook.com



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.