​У ЄС закликають пояснити обрання до Верховного суду суддів із заплямованою репутацією

У представництві Європейського Союзу в Україні закликають Вищу раду правосуддя пояснити обрання в кандидати на посади суддів оновленого Верховного суду осіб із заплямованою репутацією. Про це йдеться у відповіді Представництва Євросоюзу в Україні на запит УНІАН.


«Вища рада правосуддя в Україні вирішила запропонувати президенту 111 кандидатів на призначення суддями нового Верховного суду. Процес відбору був прозорим у цілому», - заявили в представництві ЄС.

Водночас, у представництві звернули увагу на негативний висновок Громадської ради доброчесності, яка вказала, що у декількох кандидатів у деклараціях були виявлені невідповідності у витратах і набутим майном.

«Чесність, незалежність та професійні якості усіх суддів не повинні викликати сумнівів. Запропонований список кандидатів включає декількох осіб, щодо яких було висловлено негативний висновок Громадською радою доброчесності, яка особливо наголосила на розбіжностях поміж їх активами та їх законним доходом. Призначення навіть кількох суддів із заплямованою репутацією може підірвати довіру до всієї реформи», - наголосили європейські дипломати.

«У відповідності до європейських стандартів, Вища рада правосуддя повинна пояснити свої рішення таким чином, щоби жодних обґрунтованих сумнівів не залишилося щодо чесності запропонованих кандидатів, і відповідно до цього, відновити довіру українських громадян у незалежності і чесності Верховного суду», - констатують в представництві Євросоюзу.

Також європейські дипломати заявили, що усі інші кроки, необхідні для запуску оновленого Верховного суду, слід прийняти без зволікання, передає УНІАН.

Фото УНІАН



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Эта ночь тоже прошла для нас неспокойно. Враг продолжает беспокоить воздушное пространство Украины ракетно-«шахедными» атаками

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.