​Глава МЗС України прокоментував підписання Анджеєм Дудою оновленого Закону про ІНП

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін вважає, що історична правда не повинна встановлюватися законами. Відповідний допис він розмістив на своїй сторінці у Twitter, повідомляє Польське радіо.


«Історична правда не має національних меж і не встановлюється законами. Вона або є, або її треба шукати. І в тому, і в іншому випадку законодавчі акти не допоможуть», - написав очільник української дипломатії.

Міністр заявив, що сам він завжди говоритиме правду і буде «шанувати тих, хто на це заслужив, засуджувати тих, хто себе зганьбив». «Байдуже – своїх чи чужих. Байдуже – у Варшаві, Києві чи іншому місці», - додав він.

Нагадаємо, у вівторок президент Польщі Анджей Дуда підписав оновлений Закон про Інститут національної пам’яті Польщі, що дозволяє відкривати кримінальні провадження за заперечення «злочинів українських націоналістів». Водночас очільник польської держави вирішив скерувати цей закон на розгляд Конституційного суду, аби той перевірив, чи положення нового документу не обмежують свободу слова.

Раніше, у вівторок, Верховна Рада України ухвалила спільну заяву, у якій засудила оновлений закон та закликала президента Дуду й обидві палати польського парламенту повернути польсько-українським відносинам зваженість та раціональність.

На думку українських парламентаріїв, новий Закон про ІНП містить «викривлене розуміння» українського націоналізму, що дозволить маніпулювати цим терміном та посилить антиукраїнські настрої у Польщі.

Павло Клімкін. Фото mfa.gov.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.