​Голландський суд заморозив активи Ґазпрому, світ із зацікавленням слідкує за цим судовим спором

Український Нафтогаз повідомив, що голландський суд заморозив частину активів Ґазпрому, аби отримати кошти на виплату Україні присудженої Стокгольмським арбітражним судом суми в розмірі 2,56 млрд американських доларів. «Росіяни позбуватимуться своєї інфраструктури в інших країнах через страх, що їх конфіскують судові виконавці», - сказав Пьотр Наїмський, повноважний представник уряду з питань стратегічної енергетичної інфраструктури, чиї слова у четвер наводить «Gazeta Polska Codziennie», повідомляє Польське радіо.


«Нафтогаз застосує усі доступні законні засоби та інструменти, щоб домогтися виконання рішення і отримати від Ґазпрому присуджену суму. На жаль, російська компанія діє недобросовісно, не виконуючи як рішення арбітражу, так і накази європейських судів інших юрисдикцій», - заявив голова правління Нафтогазу Андрій Коболєв.

Ґазпром, натомість, в оприлюдненій з цього приводу заяві наголосив, що не отримав офіційного повідомлення про замороження своїх активів у Голландії. Російський концерн визнав, що йому відомо про дії Нафтогазу щодо отримання боргу і анонсував власний коментар даної справи після ознайомлення з відповідними документами.

Міністр Пьотр Наїмський сказав Польському пресовому агентству, що Польща із зацікавленням слідкує за судовим спором між Ґазпромом і Нафтогазом: «Ми слідкуємо, чи – та яким чином – росіян можна буде змусити заплатити 2,5 млрд доларів. Це перевірка на надійність не лише Ґазпрому, але й усієї російської федерації у сфері міжнародних економічних відносин», - підкреслив він.

Фото Facebook/Нафтогаз України – Naftogaz



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.