​МЗС Угорщини заявляє, що в Україні триває цькування угорців

«В Україні триває антиугорське цькування», − говорить у розмові з польським виданням «Dziennik. Gazeta Prawna» міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто. Політик пояснює, чому Будапешт так щедро роздає паспорти угорцям на Закарпатті: «Україна не забороняє мати паспорт іншої держави. А видавання паспортів людям, котрі живуть на Закарпатті, не порушує євросоюзних стандартів, це не порушує угорського законодавства, ані українського», передає Польське радіо.


За словами міністра, таку ж політику Будапешт реалізує у Сербії та Румунії, і «там ніхто не має з цим жодних проблем». «Те, що ми бачимо в Україні – це кампанія проти угорської національної меншості, наслідком якої є формування ненависті до Угорщини».

Міністр наголошує, що «торік український парламент профорсував освітній закон, який позбавляє угорців (котрі мешкають в Україні – ред.) права на здобування освіти рідною мовою». Більше цього, за словами Петера Сіярто, «з’явилася ідея, щоб депортувати угорців із Закарпаття».

На запитання журналіста польської газети Збіґнєва Парафіяновича про аналогію між видаванням паспортів угорцям на Закарпатті та росіянам у Криму, голова угорської дипломатії відповів: «Це фальшива аналогія. Ми поважаємо суверенітет та територіальну цілісність України. Паспортизовані мешканці Закарпаття – це лояльні громадяни України».

Фото УСПР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.