​Німецький Фонд Фрідріха Еберта: росія - основне джерело загрози для Польщі та України

росія та Сполучені Штати - це найбільші загрози безпеці Європи - такі результати приносить останнє опитування, проведене престижним німецьким Фондом Фрідріха Еберта. Організація провела всебічне дослідження громадської думки в семи європейських країнах. Результати були представлені під час щорічної конференції з безпеки в Мюнхені, повідомляє Польське радіо.


Переважна більшість респондентів у всіх семи країнах вважають, що ситуація з безпекою в Європі значно погіршилася і вони бояться нової війни. Однак причини – різні.

У Польщі 77%, а в Україні 67% респондентів вважають, що головним джерелом небезпеки є росія. Половина опитаних німців стверджують, що загрозу в першу чергу створюють США. Аналогічно думає один із чотирьох французів.

Один з авторів дослідження, Рейнхард Крумм з Фонду Фрідріха Еберта, підкреслює в інтерв’ю Польському радіо: результати показують, що політики в Європі повинні докладати більше зусиль для поліпшення безпеки:

«Усі погоджуються, що безпека в Європі не найкраща. У нашому звіті видно, що не існує одного поділу на Схід-Захід. Іноді країни дивляться на Захід, але вони також мають думки родом зі Сходу. Тому це абсолютно нова ситуація, раніше невідома», - вказує експерт німецького фонду.

Респонденти в першу чергу стурбовані збройними конфліктами, тероризмом і зміною клімату. Страх перед війною є найбільшим в Україні, Польщі та росії. Крім росіян, саме поляки вважають, що їхня країна повинна збільшити витрати на оборону.

Більшість респондентів у Німеччині, Франції, Польщі та 80% сербів вважають, що їхня країна повинна співпрацювати з росією більше, ніж раніше.

У свою чергу, 77% опитаних поляків вважають, що Польща має більше співпрацювати з Європейським Союзом, ніж раніше. 66% поляків водночас заявляють, що політика Європейського Союзу суперечить інтересам Польщі.

Фото Wikipedia



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Сложилась очень тяжелая обстановка на линии фронта - мы отошли на трех оперативных направлениях, и эта ночь была у нас довольно горячая

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.