​За два роки число громадян України із дозволами на проживання у Польщі збільшилося на 72 тисячі

Число іноземців у Польщі з дійсними посвідками на довгострокове перебування збільшилося до 400 тисяч осіб. Про це у четвер повідомив речник Управління у справах іноземців Якуб Дудзяк. Майже половина з них – це громадяни України. За даними Управління, протягом двох років число іноземців із дозволами на довгострокове перебування зросло на 10 тисяч осіб. Більшість іноземців прибуває до Польщі у пошуках роботи, повідомляє Польське радіо.


«У десятці найчисельніших держав походження: Україна – 199 тис. осіб, Білорусь – 23 тис., Німеччина – 21,3 тис., росія – 12,2 тис., В’єтнам – 12,1 тис., Індія – 9,6 тис., Китай – 8,7 тис., Італія – 8,4 тис., Велика Британія – 6 тис. та Іспанія – 5,8 тис. осіб», - повідомив Якуб Дудзяк.

За інформацією Управління, протягом попередніх двох років найбільше зростання у групі іноземців із дійсними дозволами на перебування стосувалося: громадян України – 72 тис. осіб, Білорусі – 9,5 тис., громадян Індії – 3,9 тис. та Грузії – 2,7 тис.

Найбільше посвідок за цей період видали на тимчасове перебування до трьох років – 76 тис., а також на постійне перебування – 18 тис. Найчастіше іноземці вибирають своїм місцем проживання Мазовєцьке, Малопольське, Нижньосілезьке, Великопольське та Сілезьке воєводства.

Майже 56 відсотків іноземців – це особи віком 20-39 років, приблизно 31 відсоток – 40-59 років, а 10 відсотків – молодші 20 років. Переважають чоловіки – 246,6 тис. осіб (61 відсоток); жінок – 153,7 тис.

Фото pexels.com



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.