​Естонія не визнає російські паспорти з Донеччини, Луганщини та Криму

Міністерство закордонних справ Естонії заявило, що не визнаватиме паспорти, які росія видає мешканцям Донецької та Луганської областей України. Постанова набирає чинності негайно і стосується паспортів, виданих після 24 квітня 2019 року особам, які до того не були російськими громадянами. В офіційній заяві сказано, що рішення є кроком у відповідь на агресію росії щодо України. Про такі наміри на початку липня оголосила також Канада, повідомляє «Голос Америки».


Ще раніше Естонія вирішила не визнавати паспорти російської федерації, видані в Криму та Севастополі після захоплення росією українського півострова 2014 року.

Естонія входить до так званої Шенгенської зони Європейського Союзу, і естонські візи дають право вільно подорожувати більшістю країн ЄС.

«Пришвидшене надання російського громадянства мешканцям сходу України є ще однією спробою підірвати незалежність України і продовжити теперішню нестабільну ситуацію з безпекою на сході України. І повністю суперечить духові Мінських угод», - сказав естонський міністр закордонних справ Урмас Рейнсалу.

Міністр також повідомив, що Естонія порушила цю тему на рівні Європейського Союзу, і що інші країни незабаром схвалять подібні рішення.

У Таллінні підкреслюють, що йдеться про закон, підписаний російським президентом у квітні, який передбачає пришвидшену процедуру надання російського громадянства мешканцям Донецької та Луганської областей.

Державний департамент США у квітні назвав те рішення росії «надзвичайно провокативним кроком і подальшим нападом на суверенітет і територіальну цілісність України».

Значну частку населення Естонії, близько чверті, становлять етнічні росіяни та російськомовні мешканці і їхній статус часто був причиною напруженості між Таллінном та москвою.

У відповіді на рішення естонського уряду не визнавати російські паспорти з Донеччини та Луганщини посольство росії в Таллінні звинуватило Естонію в «гуманітарній блокаді Донбасу».

Фото DW



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.