​Режисерка фільму про Голодомор в Україні нагороджена на фестивалі у Ґдині

У Ґдині, у суботу 21 вересня, закінчився 44 Фестиваль польських художніх фільмів. Головну нагороду фестивалю «Золоті Леви» отримала режисерка Аґнєшка Голланд за фільм «Громадянин Джонс» про журналіста, який у 1930 роках розкрив світові таємницю Голодомору в Україні, повідомляє Польське радіо.


Відома польська режисерка з великою радістю прийняла нагороду.

«Нині складні часи, коли надзвичайно важливим є не лише те, як ми розповідаємо ці фільми, але й те, які вибираємо теми. Я рада, що саме цей фільм мала змогу показати на цьому кінофестивалі. На мій погляд – це важливий фільм, бо він говорить про надзвичайно важливі справи, і я кажу про це у дуже важливий в історії світу момент. Мені здається, що цим фільмом вдалося розбудити емоції. А фільми ми саме й робимо для того, щоб будувати співпереживання», - наголосила Аґнєшка Голланд.

«Громадянин Джонс» - це історія молодого, сміливого валлійського журналіста, який, ризикуючи своїм життям, намагається розповісти про трагедію, яку Сталін приготував мешканцям України – Голодомор.

Аґнєшка Голланд сказала журналістам, що зняла цей фільм, аби нагадати про трагедію мільйонів жертв злочинної системи, якою був комунізм. За словами режисерки, також важливо говорити про журналістську відвагу.

«Це розповіді, які паралельно з’єднані одна з одною. Коли немає журналістської свободи, коли ЗМІ не є вільними, коли журналісти віддають себе пропаганді навіть із найкращих намірів, коли служать партії чи уряду, а не істині, тоді такі події, як Голодомор, стають дуже можливими», - підкреслила режисерка.

Фільм Аґнєшки Голланд показує, як Ґарет Джонс стає наочним свідком трагедії Голодомору в Україні. Після повернення до Лондона він її висвітлює. Публікацію замовчують, а її справжність ставлять під сумнів західні журналісти, які залишаються під впливом кремля.

15 жовтня фільм «Громадянин Джонс» вийде на кіноекрани в Польщі.

Аґнєшка Голланд. Фото polskieradio.pl



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.