​ЄС зробив заяву про обмін екс-беркутівців: розслідування їхніх злочинів має продовжитися, а винні - покарані

Європейський союз взяв до уваги обмін особами, пов’язаними з трагічними подіями на Майдані у 2014 році. Про це йдеться в заяві речника голови європейської дипломатії Жозепа Бореля. «Ми очікуємо, буде продовжено розслідування всіх звинувачень і що всі дотичні сторони зроблять все, аби винні були притягнені до відповідальності», – заявив речник ЄС Петер Стано.


Про це повідомляє «Голос Америки» з посиланням на «Радіо Свобода».

Речник глави європейської дипломатії також привітав «значний обмін утримуваними» після угоди, досягнутої в рамках Тристоронньої контактної групи, вважаючи це одним з кроків з імплементації рішень саміту «нормандської четвірки» в Парижі. «Робота щодо імплементаційних заходів, узгоджених на саміті, має тривати», – заявив Петер Стано.

У заяві також йдеться про підтримку «нормандського формату», ОБСЄ і Тристоронньої контактної групи з боку ЄС, а також повного припинення вогню, що «є єдиним шляхом досягнення тривкого і міцного мирного вирішення конфлікту у східній Україні».

«Євросоюз залишається твердо на позиціях підтримки суверенітету та територіальної цілісності України», – додав речник керівника європейською дипломатії.

29 грудня в рамках обміну утримуваними особами на Донбасі між Україною й угрупованнями «ДНР» і «ЛНР» Україні видали 76 людей: 12 військових і 64 цивільних.

Як повідомили біля КПВВ «Майорське» у коментарі hromadske радник секретаря РНБО Сергій Сивохо і представниця України у гуманітарній підгрупі ТКГ Валерія Лутковська, в межах обміну Україна передала угрупованням «ДНР» і «ЛНР» 127 людей, ще 14 відмовились брати участь в обміні.

Серед тих, кого видала Україна, – п'ятеро колишніх беркутівців, обвинувачених у розстрілі людей на Майдані в 2014 році.

Автобус під час обміну з утримуваними на Донбасі. Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.