​У Польщі на кордоні з Україною у трьох пунктах пропуску створили додаткові місця для карантину

У середу Люблінське воєводство ввело додаткові превентивні заходи у зв’язку з коронавірусом. Воєвода Лєх Справка поінформував, що у прикордонних пунктах пропуску з Україною та Білоруссю визначені спеціальні місця для карантину. Вони будуть працювати неподалік шести автомобільних прикордонних переходів у населених пунктах: Долгобичів, Зосин, Дорогуськ (на кордоні з Україною), Славатиче, Тересполь і Кукурикі (на кордоні з Білоруссю), повідомляє Польське радіо.


«Ідея полягає в тому, щоб забезпечити додатковий простір у гіпотетичній ситуації, наприклад, коли пасажирам автобусу необхідно пройти карантин. У такому місці вони можуть, наприклад, випити чаю у відповідних умовах та за порівняно короткий час. Це дозволить забезпечити місця для проходження 14-денного карантину у «належних» житлових умовах», - сказав Лєх Справка.

Воєвода наголосив, що такі місця мають бути визначені поблизу прикордонних пунктів пропуску, а не безпосередньо на переходах. Він додав, що воєводство створило спеціальні групи, котрі перевіряють, чи у всіх староствах оновлюють кризові плани та процедури на випадок оголошення стану епідемії.

Натомість український прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив у середу, що Україна закриє частину прикордонних пунктів пропуску, аби запобігти поширенню коронавірусу. Він сказав, що з 219 переходів працювати буде тільки 49, інші будуть закриті для перевезення осіб і транспортних засобів. Однак очільник українського уряду не уточнив, які саме з пунктів пропуску будуть закриті. Між Україною та Польщею нині працює 8 автомобільних прикордонних пунктів пропуску.

Фото РАР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.