​Зарплата працівників з України в Польщі: від 21 злотого за годину має кожен 12-й українець

70% польських фірм дають роботу українцям на посадах найнижчого щабля, а деякі ще й платять нижче мінімалки за годину. Це випливає з нового дослідження ринку праці в Польщі, яке провела компанія Personnel Service, пoвідoмляє Yavp.pl.


14% польських роботодавців платять працівникам з України менше мінімальної годинної ставки, тим самим порушуючи закон. Водночас майже кожна друга фірма в Польщі (45%) пропонує українцям від 18,3 до 19 зл/год брутто, що дорівнює мінімальній ставці або трохи перевищує її.

Від 19,1 до 21 зл/год брутто працівникам з України пропонує кожен четвертий роботодавець у Польщі. Й тільки 8% фірм платять українцям понад 21 зл/год брутто, хоча ще рік тому стільки заробляв майже кожен 5-й працівник з України.

З нового рапорту також випливає, що зросла кількість польських роботодавців, готових платити українським працівникам «на руки» більше, ніж полякам. Таку можливість задекларувало 32% фірм, а рік тому їх було 28%.

Згідно з даними нового дослідження, працівників з України на сьогодні має кожна четверта фірма в Польщі. Найчастіше українців беруть на роботу великі роботодавці (понад 250 працівників). Водночас аж 70% фірм у Польщі працевлаштовують українців на посади нижчого щабля.

Фото fotolia.com



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.