​ЄС зажадав відключити росію від SWIFT і відмовитися від імпорту російських нафти і газу в разі вторгнення в Україну

Європарламент засудив дестабілізуючі та агресивні дії росії. Він закликав до введення санкцій, заблокування будівництва Nord Stream 2 та підтримав Союз поляків у Білорусі. Євродепутати схвалили відповідну резолюцію з цього приводу, повідомляє Польське радіо.


Депутати засудили концентрацію російських військ в Україні та зажадали їх негайного виведення. Участь російських агентів ГРУ у вибухах на складі боєприпасів у Чехії у 2014 році вони назвали порушенням чеського суверенітету, неприйнятним актом ворожості. «Європарламент рішуче засуджує дії, спрямовані на дестабілізацію та залякування держав-членів ЄС», - йдеться у фрагменті резолюції.

Євродепутати також засудили напади кремля на громадянське суспільство і зажадали звільнення Алєксєя Навального з колонії. Резолюція також засуджує підтримку кремлем недемократичних репресивних режимів у всьому світі, таких як Іран, Північна Корея, Венесуела, Сирія та Білорусь. Депутати Європарламенту написали про занепокоєння зростанням кількості арештів, викрадень та депортацій білорусів, які проживають у росії і які відкрито підтримували мирні протести в Білорусі. «Європейський парламент особливо стурбований підтриманою росією кампанією проти організацій меншин ЄС, включаючи найбільшу - Союз поляків Білорусі», - йдеться у резолюції.

Євродепутати також написали про те, якою має бути реакція Європейського Союзу на дестабілізуючі дії росії. Вони підкреслили, що Євроспільнота повинна зменшити свою залежність від російських енергоносіїв, і закликали країни-члени та європейські установи припинити будівництво Nord Stream 2. Резолюція також закликає введення санкцій проти російських олігархів, які фінансують владу, та заморозити їхні активи в Європі. «Держави-члени більше не повинні бути привітним місцем для російського капіталу та інвестицій невідомого походження», - йдеться у витязі з резолюції.

Європейські депутати закликали Єврокомісію та уряди ЄС обмежити стратегічні інвестиції кремля в ЄС, як наголосили вони, з метою підривної діяльності, порушення демократичних процесів та інститутів та розповсюдження корупції.

Депутати Європарламенту також закликали до скоординованого вислання російських дипломатів з держав ЄС в знак солідарності з Чехією.

Документ також включає загрозу найважчих економічних санкцій. Євродепутати написали, що у разі чергового вторгнення в Україну ціна порушення міжнародного права повинна бути високою. Європарламент вимагає припинити імпорт нафти і газу з росії до ЄС і виключити росію із глобальної системи SWIFT фінансових розрахунків. Останнє твердження в санкційному жаргоні називається ядерною зброєю.

Фото PAP/ERA



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.