​Ставлення поляків до українців: нове дослідження показало, яке воно і хто є хто

Переважна більшість поляків декоалує позитивне ставлення для українців. Це випливає з дослідження, яке провела компанія Social Changes нa замовлення порталу wPolityce.pl. Дослідження проводилося методом інтернет-опитування протягом 4-6 червня 2021 року. Участь у ньому взяло понад 1067 поляків, повідомляє Yavp.pl.


Дослідження містило питання: «Як Пан/Пані ставиться до громадян України, які працюють та проживають у Польщі?» Отримані відповіді показали, що 63% поляків ставляться до українців позитивно: 17% безумовно позитивно та 46% швидше позитивно.

Негативне ставлення до громадян України задекларувало 15% опитаних: 5% безумовно негативне, 10% швидше негативне. Ще 22% поляків не змогли відповісти на запитання.

Дослідження показало й іншу цікаву сторону: більшість поляків, які позитивно ставляться до українців, це - виборці опозиційного політичного об'єднання «Громадянська Коаліція» (Koalicjа Obywatelskа). Таких аж 82%. Серед симпатиків політичного руху «Польща 2050» тих, хто добре ставиться до українців - 76%. Натомість серед виборців правлячої польської партії PIS («Право і Справедливість») та її коаліціянтів позитивне ставлення до українців задекларувало 66%.

Фото fotolia.com



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.