Швеція дозволила українцям в'їзд до країни з 26 липня, але за наявності ПЛР-тесту на COVID або сертифікату про вакцинацію

«Уряд ухвалив 22 липня, що жителі України будуть звільнені від заборони на в'їзд, а жителі Руанди і Таїланду більше не будуть звільнені від заборони на в'їзд. Ці поправки застосовуються з 26 липня 2021 року», - йдеться в повідомленні на сайті уряду Швеції, передає Інтерфакс-Україна.


Як повідомляється на сайті tripadvisor.mfa.gov.ua Міністерства закордонних справ України, залишається чинною вимога про наявність негативного результату ПЛР-тесту на COVID-19 або наявності сертифікату про вакцинацію (COVID certificate) під час в'їзду до країни іноземців, на яких не поширюється заборона на в'їзд.

Наразі Швеція визнає тільки сертифікати про вакцинацію, видані в країнах ЄС/ЄЕП або в Андоррі, Монако, Сан-Марино, Швейцарії або Ватикані.

В'їзд до країни буде дозволений, якщо з дати отримання другої дози вакцини проти COVID-19 минуло 14 днів.

Наголошується також, що Швеція визнає вакцини, затверджені відповідно до постанови (ЄС) 726/2004, або дозволені ВООЗ для використання в надзвичайних ситуаціях. Зокрема, Швеція схвалила такі вакцини, як Comirnaty (COVID-19 vaccine BioNtech Tozinameran,) Spikevax (COVID-19 vaccine Moderna), Vaxzevria (COVID-19 vaccine AstraZeneca), COVID-19 vaccine Janssen, COVID-19 vaccine AstraZeneca/SKBio, COVISHIELD (Serum Institute of India COVID-19 vaccine), COVID-19 vaccine BIBP/Sinopharm, CoronaVac (COVID-19 vaccin Sinovac).

ПЛР-тест має бути зроблений за 48 годин до в'їзду до Швеції (вважається час із моменту здачі біологічного матеріалу). Вимога поширюється на іноземців, яким виповнилося 18 років. Тест на СOVID-19 можна зробити в аеропорту Арланда http://www.airportsky.se/. Від вимоги про наявність негативного тесту на COVID-19 під час в'їзду до країни звільняються громадяни, які подорожують із Данії, Фінляндії, Ісландії та Норвегії. Детальна інформація розміщена на сайтах уряду і поліції Швеції.

Фото mandry.club



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.