​У Кракові відкрилася виставка «Ukraina. Wzajemne spojrzenia/Україна. Інші погляди на взаємини»

У Кракові відкрилася масштабна мистецька виставка, присвячена Україні. 17 вересня у Міжнародному центрі культури відбувся вернісаж виставки «Ukraina. Wzajemne spojrzenia/Україна. Інші погляди на взаємини».


Як зазначають організатори – Міжнародний центр культури у Кракові та Національний художній музей України – виставка має освітній характер і водночас популяризує в Польщі культуру та мистецтво України, повідомляє Польське радіо.

«Що ми робимо, щоби поглибити своє знання про Україну, – запитує директорка МЦК в Кракові Аґата Вонсовська-Павлік. – Чи щоби зрозуміти найближчих сусідів, ми звертаємося до книжок українських авторів? Гадаю, так робить більшість з поляків. Але щоби підсилити це знання, варто літературні чи історичні тексти збагатити візуальною розповіддю. Ми хочемо показати польській публіці візуальний портрет наших сусідів, а також – сучасний культурний контекст польсько-українських взаємин».

У межах виставки можна буде побачити роботи видатних митців з кінця XVII сторіччя до сучасності: найбільш відомого українського поета, але не менш талановитого художника Тараса Шевченка, польського баталіста Юзефа Брандта, російського реаліста Іллі Репіна. Роботи з XIX сторіччя співставляються із творами авангардистів початку ХХ сторіччя – Георгія Нарбута, Віктора Пальмова, Льва Крамаренка, а також з роботами сучасних митців, які в своїй творчості майстерно використовують мову поп-арту, сучасне мистецтво, західну рекламу та радянську пропаганду – Олега Тістола, Романа Мініна, Влади Ралко чи об’єднання «Відкрита група».

Виставка діє до 16 січня 2022 року.

Фото PAP



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.