​Президент Польщі: Російська агресія проти України змушує по-іншому переглядати питання безпеки

Після російської агресії проти України, до нашої частини Європи вперше за останні десятиліття повернувся справжній привид звичайного збройного конфлікту, – заявив у середу у Вільнюсі президент Анджей Дуда. За словами президента Польщі, це нова ситуація, яка змушує по-іншому поглянути на питання безпеки в регіоні, повідомляє Польське радіо.

Президент Республіки Польща під час Литовської національної конференції з питань безпеки 2021 року підкреслив, що «після російської агресії проти України справжній привид звичайного збройного конфлікту вперше за десятиліття повернувся до нашої частини Європи». «Це відносно нова ситуація, яка вимагає іншого підходу до питань безпеки в нашому регіоні», – сказав Анджей Дуда.


«На жаль, росія продовжує регулярно демонструвати свою силу та посилює напруженість у регіоні, як під час цьогорічних навчань «Запад 2021», коли військові маневри російської армії проходили, зокрема, на білоруських полігонах поблизу польського та литовського кордонів», – зазначив президент.

За словами президента Дуди, «відповідь на зростаючу загрозу з боку нашого східного сусіда має бути зосереджена на подальшому розвитку структур союзних інститутів». «Це підтримка спільної присутності сил НАТО на східному фланзі, а також виконання фінансових зобов'язань кожним із союзників», - оцінив Анджей Дуда.

Як підкреслив президент Дуда, другий рівень у вигляді гібридних загроз становить не менш серйозний виклик для безпеки країн трансатлантичної спільноти. «Незаконні напади на політичні та економічні системи і демократичні цінності, спрямовані на дезорганізацію нашого суспільства. Ці дії особливо проявляються через ворожі дії у кіберпросторі», – сказав Анджей Дуда.

«Поточні події на кордонах Польщі, Литви та Латвії – це безпрецедентна еманація гібридної діяльності, яка насправді є ворожою атакою режиму Аляксандра Лукашенка, який цинічно експлуатує людей із Близького Сходу, що сподіваються на краще життя в країнах ЄС», – підкреслив президент.

На думку президента Польщі, для ефективного протистояння цим новим небезпекам потрібна спільна стратегія. «Зараз у цій сфері розробляються два ключові документи. По-перше, стратегічна концепція НАТО і стратегічний компас Європейського Союзу», – зазначив Анджей Дуда.

Фото РАР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.