​На кордоні з Україною і Польщею наступного року буде відкрито новий пункт пропуску

Керівник канцелярії прем'єр-міністра Польщі Міхал Дворчик повідомив, що наступного року буде відкрито новий пункт пропуску на кордоні з Україною. Він буде розташований у Нижанковичах-Мальховичах поблизу Перемишля, повідомляє Польське радіо.


Міхал Дворчик наголосив, що перехід буде відкрито значно раніше:

«Заплановане на 2025 рік відкриття прикордонного пункту в Нижанковичях, завдяки рішенню прем’єра Моравєцького, буде можливим за неповний рік перед літніми канікулами у 2023 році. І це збільшить можливість товарообміну та подорожей між Польщею та Україною».

Тим часом міністр інфраструктури Польщі Анджей Адамчик заявив, що збільшення пропускної спроможності прикордонного переходу в Корчовій є вигідним для пасажирського та вантажного транспорту. Він наголосив, що це було б неможливо без співпраці президентів і прем’єр-міністрів Польщі та України.

«За кілька тижнів проєкт був готовий. Переїзд служитиме пасажирам, які в цивілізованих нарешті умовах зможуть перетинати кордон у пункті Корчова-Краківець. І, власне, про це мова, аби пропускні пункти були зручними для проїзду, щоби вигідним був прикордонний обмін, щоби економічна діяльність приносила зиск. І це ж стосується автомобільного та залізничного транспорту».

Вже сьогодні міністр інфраструктури Польщі Анджей Адамчик та його український колега обговорять подальший розвиток співпраці між Польщею та Україною в частині інфраструктурних проектів.

Краківець. Фото РАР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.