​Міністри сільського господарства ЄС обговорили продовольчу безпеку та підтримку українського експорту зерна

Міністри сільського господарства ЄС зустрілися у Празі, щоб обговорити продовольчу безпеку та підтримку України в експорті зерна. Віце-прем’єр-міністр, міністр сільського господарства та сільського розвитку Польщі Генрик Ковальчик зазначив, що під час неформальної зустрічі багато уваги було приділено допомозі Україні, повідомляє Польське радіо.


«Ми зв’язалися із міністром сільського господарства України Миколою Сольським, який представив пропозиції, зокрема, щодо будівництва зернових терміналів на кордоні. Я буду закликати, щоб ця допомога була практичною та реальною», — наголосив Генрик Ковальчик.

Також на зустрічі йшлося про обмеження на використання пестицидів, запропоноване Європейською Комісією. Глава Мінагрополітики нагадав, що Польща не згодна з пропозицією Єврокомісії, яка хоче вдвічі скоротити використання пестицидів у сільському господарстві до 2030 року.

«Ми хочемо шукати тут союзників, щоб заблокувати цю ідею на цьому етапі, коли війна в Україні та продовольча безпека під загрозою. Обмеження можна скоротити спокійно, еволюційно, а не раптово на 50 відсотків», — ствердив польський міністр.

Як додав Генрик Ковальчик, коаліція, створена Польщею навколо теми пестицидів, наразі охоплює 19 країн. Польський міністр анонсував переговори з Францією та Італією.

Неформальна зустріч у Празі також була присвячена підтримці галузі виробництва добрив. Як зазначив віце-прем'єр-міністр Генрик Ковальчик, не лише в Польщі, а й в інших країнах ЄС бореться з проблемами, які виникають через високі ціни на енергоносії.

Фото РАР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг в очередной раз атаковал через воздушное пространство Украину 20-ю ударными беспилотниками с территории рашистской федерации

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.