​У Польщі організатори Святвечорів для самотніх запрошують і біженців з України

У тридцяти польських містах 24 грудня організують Святвечори для самотніх і тих, хто в потребі. Загалом організатори сподіваються на прибуття кількох тисяч людей. Цю подію традиційно вже кільканадцять років проводить фонд Вільне місце, повідомляє Польське радіо.


Його голова фонду Міколай Риковський наголосив, що у фонді пам’ятають і про біженців з України. Зокрема, у Варшаві для них запропонували окремий транспорт, щоб вони могли прибути на святкування.

«Також цих осіб сердечно запрошуємо на наш Святвечір, адже для них це дуже важкі свята через розлучення із сім’єю, а іноді дуже важкі пережиття. Ми зорганізували автобуси, які привозитимуть цих осіб із центру в Надажині, де проживає понад тисяча осіб. Вони заявили про бажання прибути. Усім, хто потребує нашої допомоги, стараємося допомогти, щоб вони прибули і пережили з нами чудовий Святвечір, і повернулися до свого житла», - розповів Міколай Риковський.

Досі Святвечір для самотніх у Варшаві відбувався нестаціонарно. У попередніх двох його мобільних випусках брало участь 6-8 тисяч осіб. А цього разу подію підготували для однієї-півтори тисячі осіб, а якщо прибуде більше охочих, усім вистачить місця, - заявив Міколай Риковський.

Фото РАР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Сложилась очень тяжелая обстановка на линии фронта - мы отошли на трех оперативных направлениях, и эта ночь была у нас довольно горячая

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.