​Більше 150 громадян Чехії воюватимуть проти рашистів на боці України, бо отримали на це дозвіл


У понеділок, 11 грудня, канцелярія президента Чеської Республіки повідомила Польському прес-агентству, що нинішній президент країни Петр Павел і його попередник Мілош Земан дали дозвіл загалом 152 громадянам Чехії взяти участь на боці України у війні проти росії. Серед цих осіб — одна жінка. Про готовність піти на фронт заявили 553 особи, зокрема чотири жінки, повідомляє Польське радіо.

У канцелярії президента Чехії також зазначили, що ті, хто отримав дозвіл, не зобов'язані повідомляти канцелярію президента про свій від'їзд або повернення з фронту.

Громадянам Чехії, які приєднаються до української армії без дозволу президента, загрожує кримінальне провадження. Виходом з такої ситуації могло б стати прохання про скасування дозволу, але, як підкреслили в канцелярії президента Чехії, поки що ніхто не звертався з таким проханням.

Громадяни Чехії можуть легально служити в іноземних арміях без дозволу президента, але тільки ті, хто має подвійне громадянство, або якщо мова йде про армію НАТО.

Фото pxhere.com



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Сложилась очень тяжелая обстановка на линии фронта - мы отошли на трех оперативных направлениях, и эта ночь была у нас довольно горячая

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.