​Лідери ЄС на саміті підтвердять подальшу військову допомогу Україні - проєкт висновків зустрічі


Лідери Європейського Союзу підтвердять свою рішучість продовжувати надавати «своєчасну, передбачувану та сталу військову підтримку» Україні на саміті в четвер. Про це пише Reuters після ознайомлення із проєктом висновків зустрічі, повідомляє Голос Америки.

«Європейська Рада також повторює нагальну потребу прискорити доставлення боєприпасів і ракет», — йдеться також у проєкті тексту, пише агенція.

У проєкті висновків саміту залишається відкритим питання, чи лідери також зобов'яжуться вкласти ще 5 мільярдів євро для допомоги Україні в Європейський фонд миру, який використовувався для фінансування пожертвувань зброї Києву. Країни ЄС місяцями вели дискусії щодо майбутньої ролі фонду у військовій допомозі Україні, й Німеччина наполягає, що тепер у центрі уваги має бути двостороння допомога від окремих країн ЄС.

Головною темою саміту в четвер у Брюсселі є спроби досягти домовленості щодо пакета фінансової допомоги Україні на 50 мільярдів євро протягом чотирьох років, який на попередньому саміті в грудні заблокувала Угорщина. Напередодні Будапешт повідомив про готовність до компромісу щодо фінансування пакета допомоги Києву.

Жозеп Боррель, віцепрезидент Європейської комісії та верховний представник ЄС із зовнішньої політики, заявив, що безпека Європи буде під загрозою, якщо владімір путін виграє війну в Україні.

Нині у своїй колонці для французького видання L'Obs Боррель заявив: «Ми знову чуємо, що Україна не може перемогти і що підтримка Заходу не втримається. І знову спливають спокуси примирення. Ці ідеї були помилковими у 2022 році і залишаються помилковими сьогодні. Ми не повинні дозволити їм формувати нашу політику щодо України».

«Перемога України в умовах російської агресії є найкращою гарантією безпеки для Європи», – додав він.

Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Рашисты совершили два преступных удара по Харькову и Одессе, обстреляв баллистическими ракетами С-300 и Искандер жилые районы обеих городов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.