ОБСЄ виступила на захист всіх політв’язнів України

obse ukraine

 
Парламентська асамблея ОБСЄ (ПА ОБСЄ) закликає владу України звільнити всіх політичних ув'язнених. "Парламентська асамблея ОБСЄ знову підтверджує, що в регіоні ОБСЄ не повинно бути політичних ув'язнених, і закликає Україну звільнити всіх політичних ув'язнених", - йдеться у оприлюдненій на офіційному сайті ПА ОБСЄ Монакській декларації, ухваленій на щорічній сесії організації 9 липня.


ПА ОБСЄ також закликає Україну гарантувати функціональність, незалежність і транспарентність судових органів шляхом виконання прийнятих в рамках ОБСЄ зобов'язань у сфері людського виміру, зокрема у відношенні ефективного права на справедливий суд та дотримання принципу рівності сторін при розглядах у кримінальних справах, а також належного поводження з засудженими.

"Парламентська асамблея закликає владу України зміцнити становище омбудсмена і забезпечити перебування на цій посаді особи, яка має відповідний досвід в області прав людини. ПА ОБСЄ підкреслює, що Україна, якій належить головування в ОБСЄ (в 2013 році), несе особливу відповідальність, оскільки повинна служити гідним прикладом поваги до цих зобов'язань", - йдеться у Монакській декларації.

ПА ОБСЄ наполегливо закликає Україну вирішити питання верховенства закону, прав людини та демократії у відповідності до прийнятих нею в рамках ОБСЄ зобов'язань у сфері людського виміру до початку свого головування в ОБСЄ в 2013 році.

Парламентарі регіону ОБСЄ також закликають владу України змінити кримінальне законодавство і Конституцію, якщо це необхідно, щоб уникнути проведення політично-мотивованих судів і, зокрема, переглянути статті 364 і 365 Кримінального кодексу Україні відповідно до стандартів Ради Європи, а також реформувати Прокуратуру шляхом передачі її надлишкових повноважень іншим відповідним установам.

ПА ОБСЄ наполегливо закликає владу України без будь-яких попередніх умов забезпечити здоров'я та гарантувати медичне обслуговування колишніх урядовців, які зараз знаходяться у в’язниці, - Юрія Луценка, Валерія Іващенка та Юлії Тимошенко, а при необхідності дозволити лікування незалежними лікарями за межами в’язниць та за межами України.

Нагадаємо, основним автором розділу Монакської декларації щодо України став італійський депутат Маттео Мекаччі. Щорічна сесія Парламентської асамблеї ОБСЄ "ОБСЄ: Регіон змін" проходила у Монако з 5 по 9 липня, повідомляє tymoshenko.ua.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.