​Країни G7 завершили роботу над кредитом Україні на 50 мільярдів доларів, що покриватиметься прибуткам від заморожених російських активів


Лише зі США надійдуть 20 із 50 мільярдів доларів. Лідери Італії, США, Канади, Японії, Великої Британії, Франції та Німеччини у заяві зазначили: «Наша мета - почати виплату коштів цього року».

Країни G7 завершили роботу над кредитом Україні на 50 мільярдів доларів, який має бути профінансований за рахунок обігу заморожених російських активів. Перші гроші надійдуть до Києва вже цього року, повідомляє Польське радіо.

За ініціативи прем'єр-міністерки Італії Джорджі Мелоні лідери G7 прийняли декларацію, в якій оголосили про угоду про передачу Україні кредитів на загальну суму приблизно 50 мільярдів доларів, що відповідає прибуткам від заморожених російських активів, повідомило в п'ятницю італійське головування «сімки».

Кредит буде поділено на конкретні фонди: держбюджет, армія та відбудова. Лідери наголосили, що ця сума буде надана для фінансової та військової допомоги та для відновлення України, «відповідно до всіх норм і правових систем країн G7».

Міністри фінансів країн G7 мають забезпечити стабільність і координацію переказів і чесне використання грошей в Україні.

«Велика сімка залишається рішучою у підтримці боротьби України за свободу, відновлення та відбудову», — йдеться у заяві лідерів, які також запевнили у своїй «непохитній відданості» надавати допомогу стільки, скільки буде необхідно.

Лише зі США надійдуть 20 із 50 мільярдів доларів.

У заяві, оприлюдненій у Римі, наголошується, що це «важливий результат, який є виконанням зобов'язань, взятих G7 під час саміту Борго-Егнація» в Апулії.

Лідери Італії, США, Канади, Японії, Великої Британії, Франції та Німеччини у заяві зазначили: «Наша мета — почати виплату коштів цього року».

«Час не на боці президента путіна», — додали вони.

Фото pxhere.com



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Журналіст Ігор Гаврищак та полковник ЗСУ у запасі й військовий експерт Роман Світан у новому воєнному зведенні на 26 жовтня обговорили такі теми:

детальніше

Опитування

Чи підтримуєте Ви ідею влади продавати українські безпілотники за кордон?

Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.