Лідери трьох опозиційних фракцій звернулися до ЄС із закликом підписати Угоду про асоціацію

lideri

 
Голови опозиційних парламентських фракцій - ВО «Батьківщина» Арсеній Яценюк, ВО «Свобода» Олег Тягнибок та «УДАР Віталія Кличка» - звернулися до Європейського Союзу із закликом підписати Угоду про Асоціацію на листопадовому саміті Східного партнерства у Вільнюсі та тим самим остаточно підтвердити європейський демократичний шлях розвитку України. Про це повідомляють прес-служби трьох опозиційних фракцій.


Наводимо повний текст заяви:

ЗАЯВА ЛІДЕРІВ ТРЬОХ ОПОЗИЦІЙНИХ ПАРЛАМЕНТСЬКИХ ФРАКЦІЙ: ВО «БАТЬКІВЩИНА», ВО «СВОБОДА», «УДАР ВІТАЛІЯ КЛИЧКА»

Опозиційні парламентські фракції – ВО «Батьківщина», ВО «Свобода» та «УДАР Віталія Кличка» – завжди були переконані, що європейський вибір є ключовим на шляху розбудови демократії, справедливої ринкової економіки, правової та соціальної держави в Україні.

Наша робота у стінах парламенту завжди мала на меті законодавче забезпечення європейської інтеграції України. Опозиційні фракції вже неодноразово заявляли, що будуть голосувати за ті законопроекти, у тому числі підготовлені чинним Урядом, які наближають нас до виконання критеріїв, необхідних для підписання Угоди про Асоціацію України з Європейським Союзом або задля запровадження безвізового режиму з ЄС.

Ці заяви ми неодноразово підтверджували і у своїй практичній законодавчій роботі, наприклад, нещодавно проголосувавши за Угоду про спрощення візового режиму з ЄС, ухваливши сьогодні антикорупційний закон, який приводить національне законодавство у відповідність із Кримінальною конвенцією про боротьбу з корупцією, та зміни до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів.

Ми також наголошуємо, що опозиційні парламентські фракції підготували та внесли на розгляд Верховної Ради України власний пакет законопроектів з євроінтеграції. Адже часто урядові проекти лише за назвою спрямовані на виконання євроінтеграційних завдань, а насправді лише віддаляють Україну від Асоціації з Європейським Союзом.

Ми вимагаємо від нинішнього Уряду професійної та відповідальної роботи на шляху до Європейського Союзу та закликаємо українську владу здійснити усі можливі заходи задля виконання критеріїв, необхідних для підписання Угоди про Асоціацію України з Європейським Союзом, у тому числі, звільнити політичних в’язнів, насамперед Юлію Тимошенко.

Ми звертаємося до Європейського Союзу із закликом підписати Угоду про Асоціацію на листопадовому саміті Східного партнерства у Вільнюсі та тим самим остаточно підтвердити європейський демократичний шлях розвитку України.

Керівник фракції ПП «УДАР Віталія Кличка» Віталій КЛИЧКО

Керівник фракції ВО «Свобода» Олег ТЯГНИБОК

Керівник фракції ВО «Батьківщина» Арсеній ЯЦЕНЮК



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.