Проштовхування провладного закону про вибори в проблемних округах може стати новою лінією конфлікту - Яценюк

problemniy zakon1

 
Намагання влади проштовхнути закон про вибори на п’яти «проблемних» округах, який не дає можливості провести чесні і прозорі вибори, може стати новою лінією конфлікту. Про це в середу, 19 червня, заявив по завершенні зустрічі лідерів фракцій з президентом Януковичем голова Політради Об’єднаної опозиції «Батьківщина», голова однойменної фракції Арсеній Яценюк, повідомляє сайт «Батьківщина».


Арсеній Яценюк зазначив, що однією з вимог опозиції є призначення виборів: «Вибори повинні відбутись по 5 округах і в м. Києві. Такі вибори повинні відбутись в розумні терміни, які дають можливість підготуватись до виборчого процесу, і провести їх необхідно 27 жовтня поточного року».

Арсеній Яценюк повідомив, що звернувся до президента Януковича з тим, що необхідно створити тимчасову слідчу комісію з питань удосконалення законодавства про вибори та питань утворення і функціонування ЦВК: «І щоб це законодавство було проголосовано всіма фракціями Верховної Ради, як голосувався закон України про вибори до парламенту».

«Янукович не дав відповіді на це питання, але сказав, що це треба вирішувати в стінах Верховної Ради. Тому я звернувся до Рибака і зразу його повідомив, що намагання проштовхнути закон про вибори на п’яти округах, який не дає можливості провести чесні і прозорі вибори, може стати новою лінією конфлікту», - підкреслив він.

За його словами, для того, аби це були прозорі і публічні домовленості, «щоб українці могли проголосувати на виборах і обрати тих, кого вони хочуть, а не тих, кого призначить місцевий голова адміністрації, - це повинно стати предметом спільної роботи між владою і опозицією, спеціальної комісії з питань законодавства про вибори. І те ж стосується питання про вибори», - наголосив Арсеній Яценюк.

Він також повідомив, що обговорювалося питання виступу президента в парламенті: «Що стосується дати виступу президента, то обговорювалась така дата і було б доцільно, щоб президент виступив на закритті сесії Верховної Ради. Тобто це на наступному пленарному тижні».

Голова фракції «Батьківщина» повідомив, що президент також проінформував про те, що проект закону про прокуратуру відправляється до Венеціанської комісії «і на наступній сесії такий закон буде розглядатись в парламенті».

«Нам необхідна нагальна реформа судової та прокурорської системи», - зазначив Арсеній Яценюк.

Він підкреслив, що це була зустріч «не з керівниками фракцій, а зустріч, яка була потрібна для країни, щоб опозиція висловила своє бачення президенту України Віктору Януковичу і щоб Янукович чітко почув вимоги опозиції».

Відповідаючи на запитання журналіста стосовно того, чи задоволений він зустріччю, Арсеній Яценюк наголосив: «Я можу бути задоволений тільки результатами. Ми очікуємо на результати. Ми зробили нашу вимогу щодо зустрічі з президентом, і ця вимога була прийнята. Ми направили чіткий перелік того, що потрібно сьогодні країні: не для опозиції, не для Януковича, не для влади, а для мільйонів українців. Це економіка, робочі місця, боротьба з корупцією, чесний і справедливий суд, це країна, яка розвивається і йде по шляху до ЄС».

«Я йому (президенту Януковичу. – ред.) відверто і чітко сказав: «ми з вами політичні опоненти, ми з вами будемо боротись і ми переможемо, але в цій боротьбі ми повинні знати, що найвища цінність – це Україна і українець», - підкреслив він.

«Думаю, що після цієї зустрічі і Партія регіонів, і голова парламенту, і ця так звана більшість повинна усвідомити свою відповідальність перед країною і зрозуміти, що не власні кишені, не власні статки, не влада і гроші, для чого вони прийшли у владу, є сьогодні цінністю для них. Вони повинні усвідомити свою відповідальність. Ми готові працювати на країну і проти тих, які сьогодні працюють проти нашої країни. І за те, щоб Україна стала членом ЄС, щоб Україна стала взірцевою державою. Для цього в нас є всі можливості і ми як опозиція будемо за це боротись», - наголосив Арсеній Яценюк.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.