Карпунцов: Влада намагається активізувати процеси «тушкування» парламенту

karpuntsov mova

 

Комітет Верховної Ради з питань регламенту переніс на наступне засідання розгляд змін до регламенту, якими ініціюється можливість створення в парламенті депутатських групи з 15 осіб. Про це повідомив народний депутат від «УДАРу», перший заступник голови комітету ВР з питань регламенту Валерій Карпунцов, передають «Конфлікти і закони».


«Питання про розгляд цього законопроекту було знято з порядку денного вчорашнього засідання комітету і перенесено на заступне засідання. Практика, коли законопроект зареєстрований вчора і сьогодні він розглядається комітетом - ненормальна», - сказав Карпунцов.

Народний депутат наголосив, що в такий спосіб влада намагається активізувати процеси «тушкування» парламенту та отримати додаткові аргументи впливу на депутатів. Валерій Карпунцов додав, що можливість створення нових депутатських груп може стати додатковим стимулом для виходу депутатів із фракцій. «Шляхом штучного створення депутатських груп представники партії влади намагатимуться домогтися вигідного для себе розподілу посад в комітетах та інших органах парламенту, а також додаткових регламентних переваг», - сказав ударівець.

Карпунцов наголосив, що «УДАР» закликає не використовувати законодавство України як інструмент задоволення інтересів окремих політичних сил. «Вказівки Банкової не повинні руйнувати парламентаризм в Україні та ставити будь-кого у залежність від веління окремих людей», - додав народний депутат.

Політик також повідомив, що комітет з питань регламенту не підтримав проект закону «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України», який передбачає здійснення голосування народними депутатами України на пленарних засіданнях парламенту один раз на тиждень. «Комітет не підтримав цей законопроект – 8 «регіоналів» проголосували «за», 8 представників опозиційних фракцій - «проти» і представник КПУ – «утримався», - зазначив Карпунцов.

Народний депутат переконаний, що такою пропозицією провладна більшість намагається узаконити свою відсутність на роботі. «Активність «регіоналів» у питанні прокладання собі шляху для полегшення роботи є ілюстрацією наявності проблем у цієї політичної сили із згуртованістю та спільністю дій», - додав він.

Політик також наголосив, що запропоновані зміни до Регламенту можуть призвести до невиконання народними депутатами України їх обов’язків, ухиляння ними від участі в засіданнях Верховної Ради, на яких не відбуватиметься голосування за законопроекти.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.