​Пленарні засідання Верховної Ради України 21 лютого 2917 року

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій після реєстрації народних депутатів нагадав, що учора минула третя річниця з дня кривавих розстрілів під час Революції Гідності на Майдані Незалежності. Народні депутати хвилиною мовчання вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні.


Головуючий повідомив, що 17 лютого Центральна виборча комісія зареєструвала народного депутата України, обраного на позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 року в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі Бендюженка Федора Володимировича, включеного до виборчого списку політичної партії «Народний фронт».

Новообраний народний депутат перед вступом на посаду склав присягу перед Верховною Радою.

Представники депутатських фракцій і груп виступили з оголошеннями, заявами, пропозиціями.

Народні депутати розглянули питання про порядок денний шостої сесії Верховної Ради України восьмого скликання.

Прийнято Постанову «Про порядок денний шостої сесії Верховної Ради України восьмого скликання».

Постановою затверджено порядок денний шостої сесії Верховної Ради України восьмого скликання.

Постанову прийнято з урахуванням усіх додатків та пропозицій.

Проект Постанови зареєстровано за №6104.

Прийнято за основу проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

Законопроектом пропонується надати право на встановлення статусу учасника бойових дій особам, які одержали тілесні ушкодження (тяжкі, середньої тяжкості, легкі), що не призвели до інвалідності, під час участі у Революції Гідності та включені до відповідного переліку осіб, який затверджується Міністерством охорони здоров’я України.

Проектом передбачено, що ця норма не поширюється на працівників міліції, осіб, які проходили службу в правоохоронних органах спеціального призначення, військовослужбовців внутрішніх військ, Збройних Сил України та інших військових формувань, які одержали тілесні ушкодження (тяжкі, середньої тяжкості, легкі) під час виконання службових обов’язків, пов’язаних з подіями Революції Гідності.

Проектом також пропонується надати право на встановлення статусу інваліда війни громадянам, які стали інвалідами внаслідок поранень чи інших ушкоджень здоров’я, одержаних від вибухових речовин, боєприпасів і військового озброєння: а) на території проведення антитерористичної операції, де органи державної влади здійснюють свої повноваження, б) населених пунктів, що розташовані на лінії зіткнення, під час її проведення.

У тексті проекту Закону пропонується терміни «Велика Вітчизняна війна 1941-1945 років», «Велика Вітчизняна», «Велика Вітчизняна війна та війна з Японією», «Велика вітчизняна війна 1941-1945 років та війна 1945 року з імперіалістичною Японією» замінити на «Друга світова війна».

Проект Закону зареєстровано за №5697.

Прийнято Закон «Про внесення зміни до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» щодо заходів забезпечення вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні».

Законом Розділ V Прикінцеві положення Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності доповнено пунктом 62 такого змісту:

«Встановити, що дія частини третьої статті 24 цього Закону не поширюється на надання земельної ділянки на Алеї Героїв Небесної Сотні (Інститутська), 3 у Печерському районі міста Києва з земель комунальної власності в користування Національному меморіальному комплексу Героїв Небесної Сотні - Музею Революції Гідності для будівництва, експлуатації та обслуговування меморіально-музейного комплексу. Будівництво меморіально-музейного комплексу має бути здійснено відповідно до проекту, розробленого за результатами відкритого конкурсу на кращій проект цього меморіально-музейного комплексу, проведеного в установленому Кабінетом Міністрів України порядку, та затвердженого з урахуванням результатів громадського обговорення конкурсних пропозицій».

Закон прийнято з урахуванням поправки, згідно з якою забороняється подальша зміна цільова призначення та власника користувача земельної ділянки, а також передача ділянки чи приміщень музею в оренду чи суборенду.

Проект Закону зареєстровано за №6068.

Прийнято Закон України «Про внесення змін до додатків № 3 та № 7 до Закону України «Про Державний бюджет України на 2017 рік» щодо уточнення субвенції».

Законом внесено зміни до додатків № 3 «Розподіл видатків Державного бюджету України на 2017 рік» та №7 «Міжбюджетні трансферти (інші дотації та субвенції) з Державного бюджету України місцевим бюджетам на 2017 рік», затверджених Законом України «Про Державний бюджет України на 2017 рік», згідно з якими у найменуванні бюджетної програми «субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для сімей загиблих осіб, визначених абзацами 5-8 пункту 1 статті 10, а також для осіб з інвалідністю І-ІІ групи, визначених абзацами 11-14 частини другої статті 7 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», та осіб, які втратили функціональні можливості нижніх кінцівок, інвалідність яких настала внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, одержаних під час безпосередньої участі в антитерористичній операції, та потребують поліпшення житлових умов» (код 2511120) слова та цифри «визначених абзацами 11-14» замінено словами та цифрами «визначених пунктами 11-14».

Закон прийнято з урахуванням пропозицій.

Проект Закону зареєстровано за №5663.

Прийнято за основу проект Закону «Про внесення змін до законодавчих актів України з питань забезпечення жилими приміщеннями військовослужбовців та членів сімей військовослужбовців, які загинули під час виконання обов'язків військової служби».

Законопроектом передбачається здійснити посилення соціального захисту громадян, призваних на військову службу під час мобілізації, на особливий період, сімей військовослужбовців, які загинули (померли) або пропали безвісти під час проведення антитерористичної операції, а також створити правові підстави для усунення неоднозначності використання нормативно-правових актів у сфері забезпечення житлом військовослужбовців та членів їх сімей.

Відповідні зміни пропонується внести до Житлового кодексу Української РСР, статті 12 Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» та Статуту внутрішньої служби Збройних Сил України.

Проект Закону зареєстровано за №4995.

За результатами голосування на доопрацювання направлено проект Закону «Про внесення зміни до статті 12 Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» №5027.

Головуючий оголосив про виключення зі складу фракції Радикальної партії народного депутата Андрій Артеменка згідно з протоколом засідання фракції.

Головуючий також оголосив про входження народного депутата Федора Бендюженка до складу депутатської фракції «Народний фронт».

Прийнято Постанову «Про вшанування Героїв України та інформування громадян України про подвиги українських військових».

З нагоди третьої річниці початку збройної агресії російської федерацій проти України з метою інформування громадян України та вшанування Героїв України - учасників антитерористичної операції в Україні, утвердження патріотизму в українському суспільстві, популяризації героїзму українських військових, донесення інформації про події в зоні проведення Антитерористичної операції.

Верховна Рада України постановила:

1. Рекомендувати Міністерству освіти і науки України доручити загальноосвітнім та вищим навчальним закладам всіх типів і форм власності облаштувати та систематично оновлювати на території своїх приміщень інформаційно-меморіальні стенди про Героїв України та їхні подвиги в ході захисту України від збройної агресії Російської Федерації розробити відповідне положення.

2. Рекомендувати органам місцевого самоврядування забезпечити інформування жителів відповідних територій про Героїв України - учасників антитерористичної операції в Україні, які є уродженцями цих територій шляхом публікування інформації про них в офіційних друкованих виданнях органів місцевого самоврядування, а також шляхом перейменування вулиць та найменування навчальних закладів в населених пунктах, в яких проживали/проживають Герої України на їхню честь, встановлення меморіальних дошок та пам’ятних знаків в місцях їхнього проживання.

3. Контроль за виконанням цієї Постанови покласти на Комітет Верховної Ради України з питань культури і духовності, Комітет Верховної Ради України з питань науки і освіти, Комітет Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони.

Проект Постанови зареєстровано за №6045.

Прийнято Постанову «Про дострокове припинення повноважень народного депутата України Савченка О.Ю.».

Верховна Рада України достроково припинила повноваження народного депутата України Савченка Олексія Юрійовича, обраного в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі, Партія «Блок Петра Порошенка», у зв’язку з особистою заявою про складення ним депутатських повноважень.

Проект Постанови зареєстровано за №5346.

Народні депутати розглянули питання аграрної політики.

На доопрацювання за результатами розгляду у другому читанні і голосування направлено проект Закону «Про державний контроль, що здійснюється з метою перевірки відповідності законодавству про безпечність та якість харчових продуктів і кормів, здоров'я та благополуччя тварин» №0906.

За результатами розгляду поправок відхилено проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання окремих питань правового статусу земель фермерського господарства» №2028а.

Головуючий закрив ранкове засідання.

О16 годині відбулося вечірнє пленарне засідання Верховної Ради України.

Народні депутати продовжують розглядати питання аграрної політики.

Прийнято за основу проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про особливості страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою» (щодо уточнення деяких термінів та понять)».

Законопроектом пропонується привести окремі положення Закону «Про особливості страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою» у відповідність до Закону України «Про рибне господарство, промислове рибальство та охорону водних біоресурсів», що надасть можливість сільськогосподарським товаровиробником рибної галузі користуватись можливістю страхового захисту своїх майнових інтересів у разі настання страхових випадків та забезпечить підтримку стабільності фінансового становища і кредитоспроможності товаровиробників у разі загибелі, знищення, втрати або пошкоджені застрахованого майна внаслідок будь-яких несприятливих подій.

Проект Закону зареєстровано за №4570.

За результатами голосування відхилено проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо зняття штучних обмежень на реалізацію права на приватизацію і отримання в користування земельних ділянок» № 3190.

Прийнято Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання питання перейменування місцевих державних адміністрацій».

Законом внесено зміни до законів України «Про Кабінет Міністрів України» та «Про місцеві державні адміністрації», якими визначено підстави перейменування місцевих державних адміністрацій у зв'язку з перейменуванням адміністративно-територіальних одиниць відповідно до вимог Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» та постанов Верховної Ради України та уповноважено Кабінет Міністрів України прийняти відповідне рішення.

Проект Закону зареєстровано за №5541.

Верховна Рада прийняла ряд постанов про призначення позачергових місцевих виборів.

Постановами призначено позачергові вибори на неділю 26 березня 2017 року.

Центральній виборчій комісії з урахуванням пропозицій відповідної територіальної виборчої комісії доручено визначити в установленому порядку обсяг бюджетних видатків, необхідних для проведення позачергових виборів.

Відповідні проекти постанов зареєстровано за №№ 5618 – 5618-7, 5618-9 – 5618-14, 5618-16 – 5618-19, 5618-21 – 5618-34, 5618-36 – 41.

Народні депутати не підтримали пропозицію щодо усунення неузгодженості у тексті прийнятого Закону «Про службу в органах місцевого самоврядування» №2489.

Прийнято Постанову «Про внесення зміни до Постанови «Про зміни в адміністративно-територіальному устрої Донецької області, зміну і встановлення меж міста Горлівка та Бахмутського району Донецької області».

Постановою №5139 в пункті 1 Постанови Верховної Ради України «Про зміни в адміністративно-територіальному устрої Донецької області, зміну і встановлення меж міста Горлівка та Бахмутського району Донецької області» від 08 вересня 2016 року № 1520-VIII, цифру «149434,71» замінено цифрою «188943,8».

За результатами голосування після розгляду у першому читанні відхилено проект Закону «Про розкриття інформації у видобувних галузях» №4840.

Головуючий закрив вечірнє засідання.

За матеріалами Інформаційного управління ВР України

Фото з прямої трансляції на каналі «Рада»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

За прошедшие сутки боевая активность уменьшилась - на фронте произошло 54 боевых столкновения, враг нанес 8 ракетных и 85 авиационных ударов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.