​Пленарне засідання Верховної Ради України 18 квітня 2018 року

Голова Верховної Ради України А.Парубій, відкривши ранкове засідання, повідомив, що 28 квітня 1918 року Центральна Рада проголосила Конституцію Української Народної Республіки. Напередодні століття цієї знаменної дати у Верховній Раді України розпочинається науковий та мистецький проект «Від Конституції до Конституції».


А.Парубій повідомив, що сьогодні народним депутатам під час реєстрації було роздано факсимільну копію унікального видання Конституції УНР столітньої давнини. До нашого часу збереглося лише кілька аутентичних примірників Конституції УНР. Один з них можна побачити у приміщенні Верховної Ради у тематичній експозиції поруч з іншими історичними артефактами та мистецькими творами.

Головуючий повідомив, що у перерві пленарного засідання сьогодні о 12-й годині буде відкрито виставку.

А.Парубій також сказав, що 18 квітня за рішенням ЮНЕСКО у всьому світі відзначається Міжнародний день пам’яток і визначних місць. «В Україні дуже гостро стоїть питання збереження пам’яток української культури і культурної спадщини. І також є велика проблема знищення тих пам’яток на окупованих територіях. Лише один приклад: російський окупант під виглядом окупації системно знищує всесвітньо відомий ханський палац у Бахчисараї. І сьогодні о 15-й годині у Верховній Раді України відбудуться парламентські слухання на тему: «Стан, проблеми та перспективи охорони культурної спадщини в Україні», - повідомив А.Парубій, запросивши народних депутатів долучитися до важливої дискусії.

Головуючий надав слово народним депутатам, які виступили з оголошеннями, заявами, повідомленнями, пропозиціями.

Із заявами виступили представники депутатських фракцій.

Народні депутати приступили до розгляду питань ратифікації.

Парламентарії розглянули проект Закону про ратифікацію Конвенції Ради Європи про комплексний підхід до питань безпеки, охорони та обслуговування під час футбольних матчів та інших спортивних заходів №0180.

За результатами голосування (232 - за) законопроект направлено на доопрацювання.

Головуючий поставив на рейтингове голосування проект Закону про денонсацію Європейської Конвенції про насильство та неналежну поведінку з боку глядачів під час проведення спортивних заходів, і зокрема футбольних матчів №0151.

Результати голосування показали недостатню кількість народних депутатів, готових взяти участь в розгляді законопроекту.

Парламентарії розглянули проект Постанови про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про встановлення іменних стипендій Верховної Ради України студентам вищих навчальних закладів» щодо збільшення розміру іменних стипендій Верховної Ради України №7418.

Постанову за результатами голосування не прийнято.

У пленарному засіданні оголошено перерву на 30 хвилин.

Після перерви народні депутати почали розгляд правок до проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення принципів процесуальної справедливості та підвищення ефективності проваджень у справах про порушення законодавства про захист економічної конкуренції №6746.

Всього розглянуто 85 правко з 118 підготовлених до другого читання.

Розгляд правок буде продовжено на наступному пленарному засіданні.

А.Парубій повідомив, що щойно у Верховній Раді зареєстровано проект Постанови про підтримку звернення Президента України до Вселенського Патріарха Варфоломія про надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні.

Голова Верховної Ради дав доручення Комітету з питань культури і духовності в позачерговому порядку розглянути цей проект з тим, щоб розглянути його на пленарному засіданні у четвер.

Головуючий також оголосив про створення у Верховній Раді міжфракційного депутатського об’єднання «Жінки, мир, безпека», співголовами якого обрано народних депутатів І.Суслову, Н.Веселову та ін.

Головуючий закрив ранкове засідання.

За матеріалами Інформаційного управління ВР України

Фото з прямої трансляції на каналі «Рада»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

За прошедшие сутки боевая активность уменьшилась - на фронте произошло 54 боевых столкновения, враг нанес 8 ракетных и 85 авиационных ударов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.