​Пленарне засідання Верховної Ради України 4 липня 2018 року

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій, відкривши ранкове засідання, привітав правоохоронців з Днем Національної поліції України. «Створення Національної поліції у 2015 р. - це не тільки зміна назви, це докорінна трансформація правоохоронного органу і одна з найбільш успішних реформ сучасної України. Вітаю зі святом. Слава українській поліції!», - сказав А.Парубій.


Із заявами, повідомленнями, пропозиціями виступили народні депутати.

Парламентарії приступили до розгляду питань порядку денного.

Вони розглянули проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання смертності на дорогах №7064.

240 голосами парламентарії підтримали законопроект за основу.

Прийнято за основу проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання смертності на дорогах».

Законопроектом пропонується посилити кримінальну відповідальність за порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами у стані алкогольного сп'яніння або у стані, викликаному вживанням наркотичних або інших одурманюючих засобів.

Проектом пропонується внести зміни до Кримінального кодексу, а саме:

доповнити Кримінальний кодекс новою статтею 286-1, виокремивши порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило середньої тяжкості тілесні ушкодження або заподіяли смерть потерпілого, вчинені в стані алкогольного сп’яніння або в стані, викликаному вживанням наркотичних або інших одурманюючих засобів, та передбачити кримінальну відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 10 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 10 років;

в частині 2 ст. 286-1, якщо особа, яка позбавлена права керувати транспортним засобом за діяння, передбачене частиною першою цієї статті, не маючи права на керування транспортним засобом керувала ним, - передбачено кримінальну відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк 5 років з позбавленням права керувати транспортними засобами пожиттєво.

Проектом також передбачається внести зміни до Закону України «Про основи національної безпеки України», визначивши загрозами національним інтересам і національній безпеці України - неефективність державної політики щодо забезпечення безпеки дорожнього руху, зростання аварійності на автомобільних дорогах.

Проект Закону зареєстровано за №7064.

Головуючий поставив на рейтингове голосування питання ратифікації.

У сесійній залі було недостатньо голосів для розгляду та прийняття рішення щодо законопроектів.

Головуючий поставив на рейтингове голосування наступні питання порядку денного. Голосів знову не вистачило.

У пленарному засіданні оголошено перерву на 30 хвилин.

Після перерви народні депутати розпочали розгляд правок до проекту Закону про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо запровадження механізму «єдиного вікна» та оптимізації здійснення контрольних процедур при переміщенні товарів через митний кордон України №7010.

На ранковому засіданні було розглянуто 143 правки - 206-и.

Розгляд правок буде продовжено на наступному засіданні.

Головуючий закрив ранкове засідання.

За матеріалами Інформаційного управління ВР України

Фото з прямої трансляції на каналі «Рада»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.