Наталія Королевська пропонує вдвічі знизити ставку єдиного внеску для фізосіб-підприємців

Наталія Королевська. Фото korolevskaya.com.uaНаталія Королевська, народний депутат України (фракція «БЮТ-Батьківщина»), голова Комітету з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва, пропонує Верховній Раді підтримати законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» щодо зниження ставок єдиного внеску для фізичних осіб-підприємців». (№ 9765). Документ передбачає дворазове зниження ставок єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування для фізосіб-підприємців та самозайнятих осіб, що дозволить утримати останніх від припинення підприємницької діяльності та отримання статусу безробітних.

Зокрема, законопроектом пропонується внести зміни до статті 8 Закону «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування», яка визначає розмір єдиного внеску, та передбачити зниження в 2 рази ставки для фізосіб-підприємців та самозайнятих осіб.

«Реалізація проекту закону дозволить зменшити фінансове навантаження у вигляді єдиного внеску на фізосіб-підприємців. Завдяки цьому в Україні будуть збережені сотні тисяч робочих місць, а бюджети не втратять надходження в зв'язку з припиненням діяльності великої кількістю підприємців», - вважає Наталія Королевська.

Глава парламентського Комітету зазначила, що з прийняттям закону «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» відбулося значне збільшення навантаження на фізосіб-підприємців та самозайнятих осіб, яке для більшості з них стало непосильним. «Наслідком цього стало припинення діяльності значною частиною підприємців. Багато з них кажуть про вимушений перехід «у тінь» у зв'язку з неможливістю платити, крім податкових платежів, ще й єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування. Сотні тисяч людей можуть стати безробітними, наслідком чого буде критичне становище у сфері зайнятості населення. Держава змушена буде понести непомірні витрати на виплати допомоги з безробіття та збитки у зв'язку з неотриманням доходів від підприємницької діяльності», - підкреслює Наталія Королевська.

Народний депутат зазначає, що при наданні пільг держава розуміє ризики певних преференцій, але все ж йде на деякі «жертви» з метою створення сприятливих умов для розвитку тієї чи іншої галузі виробництва. Прикладом цього є пільги, передбачені в податковому законодавстві для космічної галузі, літакобудування, видавничої сфери, пільги, пов'язані з проведенням в Україні у 2012 році чемпіонату Європи з футболу і т.д. «У зв'язку з цим виникає питання, чому держава не може надати пільги зі сплати непомірно великого єдиного внеску для підприємців, які забезпечують себе роботою самостійно і, як можуть, виживають у вкрай важких економічних умовах? Це створило б сприятливі умови для підвищення підприємницької активності та створення нових робочих місць», - підкреслює Наталія Королевська.

Довідка. Згідно зі статтею 4 Закону України № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» платниками єдиного внеску є фізичні особи - підприємці, в тому числі ті, які обрали спрощену систему оподаткування, та члени сімей цих осіб, які беруть участь у провадженні ними підприємницької діяльності, а також особи, які забезпечують себе роботою самостійно.

Мінімальна ставка єдиного внеску для зазначених осіб встановлена на рівні 34,7% від мінімальної заробітної плати (мінімальна заробітна плата з 1 січня по 31 березня 2012 року складає 1073 грн.). Таким чином, мінімальна ставка єдиного внеску становить 372,33 грн. на місяць.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.