​Пленарне засідання Верховної Ради України 17 травня 2019 року

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій, відкривши ранкове засідання, повідомив про те, що у суботу та в неділю Україна буде вшановувати дві трагічні дати в історії нашого народу, дві пекучі рани, залишені російським колоніальним режимом. У суботу, 18 травня, виповнюється 75 років з дня злочинного наказу Сталіна про депортацію кримських татар з їхньої землі – українського Криму. «Фактично, це був наказ про знищення, геноцид цілого народу», - додав він.


А.Парубій також закликав у цю неділю згадати усіх невинно закатованих мучеників - жертв політичних репресій.

Народні депутати хвилиною мовчання вшанували пам’ять жертв депортації кримськотатарського народу і жертв політичних репресій.

Головуючий повідомив, що до президії надійшла заява від двох фракцій на виступ.

Він надав слово голові фракції «Народний фронт» Максиму Бурбаку, який заявив про вихід фракції «Народний фронт» з коаліції «Європейська Україна» у Верховній Раді, припинення її діяльності з 17 травня 2019 року та про ініціативу формування нової коаліції з новим порядком денним.

Максим Бурбак також зазначив, що протягом наступних півроку українці очікують від новообраного президента і парламенту рішучих кроків, дій і змін.

Він додав, що за цей час парламент разом з президентом мають внести зміни до Конституції щодо скорочення кількості депутатів Верховної Ради, одночасне зняття імунітету з президента, депутатів та суддів, чіткого розподілу відповідальності між гілками влади, ліквідації державних обладміністрацій, завершення процесу децентралізації, ухвалення нового закону про народне волевиявлення закону, про референдум всіх рівнів, запровадження інституту імпічменту та інші.

Максим Бурбак після виступу передав відповідну заяву Голові Верховної Ради Андрію Парубію.

У зв’язку із заявою керівника фракції А.Парубій повідомив: «Сьогодні коаліція депутатських фракцій «Європейська Україна» у Верховній Раді восьмого скликання припинила свою діяльність. Відповідно до частини 7 статті 83 Конституції України протягом одного місяця від сьогодні, дня припинення діяльності коаліції депутатських фракцій у Верховній Раді України, має бути сформована нова коаліція». Він також закликав представників усіх фракцій та груп розпочати консультації з приводу формування нової коаліції.

Розпочалася «Година запитань до Уряду».

Головуючий надав слово для виступу Прем’єр-міністру Володимиру Гройсману.

Прем’єр-міністр у виступі проаналізував співпрацю Уряду з Верховною Радою, а також окреслив шляхи подальшого реформування економіки України.

Прем’єр-міністр та члени Уряду відповіли на запитання депутатських фракцій, груп і народних депутатів щодо наступних питань: ремонту доріг; закупок у сфері сільського господарства; організації роботи митниці; фінансування вугільної галузі; підтримки галузі літакобудування; підвищення зарплат працівникам освіти; торгівельної угоди з ЄС; підтримки фермерських господарств; боротьби з гральним бізнесом; формування ціни та запровадження ринку електроенергії; ремонту приміщень медичних закладів тощо.

На цьому «година запитань до Уряду» завершилася.

Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко оголошує депутатські запити.

Ірина Геращенко після оголошення депутатських запитів надала слово депутатам для виступів на відповіді на їхні запити.

Головуюча оголосила перерву у засіданні на 30 хвилин.

Народні депутати виступили із заявами повідомленнями, пропозиціями.

Заступник Голови Верховної Ради України Оксана Сироїд закрила пленарне засідання.

20 травня у Верховній Раді відбудеться урочисте засідання, присвячене складенню присяги новообраним Президентом України.

21-24 травня народні депутати працюють в комітетах, комісіях і фракціях.

Наступне пленарне засідання відбудеться у вівторок, 28 травня.

За матеріалами Інформаційного управління ВР України

Фото з прямої трансляції на каналі «Рада»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.