​Пленарне засідання Верховної Ради України 4 лютого 2021 року

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков відкрив пленарне засідання. Головуючий оголосив перерву у засіданні згідно із заявою двох фракцій. Після закінчення перерви народні депутати приступили до розгляду питань порядку денного.


Парламентарії розглянули правки до проекту Закону про фінансовий лізинг №1111. Правки, на підтвердженні яких наполягали автори, не були підтримані.

Законопроект 279 голосами було прийнято у другому читанні і в цілому.

Проект Закону про внесення зміни до розділу V «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про приватизацію державного і комунального майна» щодо приватизації об'єктів великої приватизації №4543 доповіла заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Світлана Панаіотіді. Доповідачка зазначила, що законопроектом пропонується виключити пункт 7-2 Розділу V «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про приватизацію державного і комунального майна», згідно з яким тимчасово, на період карантину та обмежувальних заходів щодо запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), не допускається проведення аукціонів з продажу об'єктів великої приватизації.

Комітет з питань економічного розвитку рекомендує прийняти за основу законопроект №4543.

Народні депутати у виступах підтримали законопроект. За результатами законопроект №4543 284 голосами прийнято за основу.

Народні депутати розглядають правки до проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо упорядкування окремих питань захисту викривачів №3450.

У пленарному засіданні оголошено перерву.

Після закінчення перерви народні депутати продовжили розгляд правок, на яких наполягають їх автори.

Пояснення надавала заступник Голови Комітету з питань антикорупційної політики Галина Янченко.

Ряд правок були підтверджені.

Законопроект №3450 за результатами голосування прийнято у другому читанні і в цілому 253 голосами.

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо відновлення проведення конкурсів на зайняття посад державної служби та інших питань державної служби №4531 доповів голова підкомітету Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олександр Корнієнко. Він зазначив, що цим законопроектом передбачаються зміни до низки законів України з метою відновлення конкурсів на зайняття посад державної служби.

Комітет рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект №4531 за основу.

Законопроект №4531 за результатами голосування прийнято за основу 334 голосами зі скороченням наполовину строк внесення суб’єктами права законодавчої ініціативи пропозицій і поправок при підготовці проекту Закону до другого читання.

Народні депутати розглянули правки до законопроекту про внесення змін до статті 91 Закону України «Про державну службу» №3489, врахувавши деякі з них під час голосування.

Законопроект не набрав голосів для прийняття у другому читанні і в цілому («за» - 100) і 249 голосами був направлений на доопрацювання.

Народні депутати розглянули правки до проект Закону про ветеринарну медицину та благополуччя тварин №3318.

Верховна Рада 305 голосами прийняла законопроект №3318 у другому читанні і в цілому.

Проект Закону про систему громадського здоров’я №4142 доповідає Голова Комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький.

Цим законопроектом пропонується визначити правові, організаційні, економічні та соціальні засади функціонування системи громадського здоров’я в Україні з одночасним визнанням такими, що втратили чинність закони України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» та «Про захист населення від інфекційних хвороб». Крім цього, прикінцевими та перехідними положеннями законопроекту передбачені зміни до тридцяти шести законодавчих актів, зокрема: Водного кодексу, Земельного кодексу, Кодексу законів про працю України, Кодексу України про надра, Кодексу цивільного захисту України, та низки законів.

Михайло Радуцький також поінформував про пропозиції Комітету до законопроекту з урахуванням яких Комітет рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект за основу.

Народні депутати 242 голосами підтримали прийняття законопроекту №4142 за основу.

Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб» щодо звільнення внутрішньо переміщених осіб від негативних наслідків невиконання грошових зобов'язань №2329 доповідає заступник Голови Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин Руслан Горбенко.

Метою законопроекту є звільнення осіб, які втратили місце проживання та дохід, від негативних наслідків невиконання ними грошових зобов’язань; визнання державою конфлікту на Сході України та тимчасової окупації Автономної Республіки Крим обставинами, що виключають відповідальність постраждалих від цього осіб, без необхідності доводити це у судовому порядку; усунення прогалин та неузгодженостей в чинній системі нормативно-правового забезпечення захисту прав таких осіб, що призводить до різного застосування правових норм судами.

Доповідач повідомив, що Комітет рекомендує прийняти законопроект за основу.

За результатами голосування законопроект №2329 прийнято за основу 333 голосами.

Із заявою від двох фракцій виступив народний депутат Володимир Ар’єв.

Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус» №4355 доповідає Голова Комітету з питань цифрової трансформації Михайло Крячко. Він повідомив, що метою законопроекту є закріплення на рівні закону можливості використання громадянами України відображення в електронній формі інформації, що міститься у паспорті громадянина України у формі картки, у паспорті громадянина України для виїзду за кордон, а також у інших документах, в яких відображається інформація про реєстраційний номер облікової картки платника податків та/або про зареєстроване місце проживання (е-паспорт та е-паспорт для виїзду за кордон).

Також законопроектом передбачається привести термінологію Закону України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус» у відповідність до Закону України «Про електронні довірчі послуги».

Доповідач повідомив, що Комітет рекомендує прийняти законопроект №4355 за основу.

За результатами голосування законопроект №4355 прийнято у другому читанні і в цілому 303 голосами.

Верховна Рада прийняла 331 голосом у другому читанні і в цілому проект Закону про внесення змін до Закону України «Про Національну поліцію» (щодо відрядження поліцейських до органів державної влади, підприємств, установ, організацій, закладів вищої освіти зі специфічними умовами навчання та присвоєння спеціальних звань відрядженим (прикомандированим) поліцейським) №4203.

Народні депутати розглянули правки до проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації дорожнього будівництва та удосконалення законодавства у сфері містобудівної діяльності №2680.

Верховна Рада 267 голосами прийняла законопроект №2680 у другому читанні і в цілому.

У другому читанні і в цілому 331 голосом прийнято проект Закону про внесення змін до статті 47-1 Закону України «Про зайнятість населення» щодо надання допомоги по частковому безробіттю на період карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України для запобігання поширенню особливо небезпечних інфекційних хвороб №3010а.

322 голосами «за» прийнято у другому читанні і в цілому проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо удосконалення правового регулювання дистанційної роботи №4051.

Верховна Рада 323 голосами прийняла у другому читанні і в цілому проект Закону про внесення змін до Закону України «Про компенсацію громадянам втрати частини доходів у зв'язку з порушенням строків їх виплати» №3817.

На доопрацювання направлено проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо імплементації положень деяких міжнародних угод та директив ЄС у сфері охорони тваринного та рослинного світу) №2351.

Головуючий закрив пленарне засідання.

За матеріалами Інформаційного управління ВР України

Фото з прямої трансляції на каналі «Рада»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.