​Друге позачергове пленарне засідання Верховної Ради України 30 березня 2021 року

Для участі у позачерговому засіданні зареєструвалося 215 народних депутатів. Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков відкрив позачергове пленарне засідання. Головуючий зазначив, що позачергове засідання проводиться у зв'язку з вимогою 156 народних депутатів України.


Із заявою від двох фракцій виступив народний депутат Андрій Парубій. У заяві йшлося про «незаконне політичне стеження за депутатом Київської міськради від «Європейської солідарності» Віктором Кононенком». Фракція вимагає припинити незаконну практику стеження з боку правоохоронних органів за представниками опозиції.

Із заявою від двох фракцій виступив народний депутат Максим Бужанський. У заяві засуджувалися дії протестувальників, єдиною ціллю яких було спровокувати правоохоронні органи на відповідь. Він закликав підтримати постанову, яка «засуджує вандалізм».

Головуючий надав слово для доповіді Голові Служби безпеки України Івану Баканову.


Голова СБУ поінформував про заходи, які вживала СБУ для попередження подій, які відбулись 20 березня 2021 року біля Офісу Президента України. Він запевнив, що СБУ робить все можливе для недопущення таких подій в майбутньому.

Голова Національної поліції України Ігор Клименко повідомив, що події 20 березня під стінами будинку Офісу Президента України фактично відбувалися у прямому ефірі. Громадянам безперешкодно забезпечили право їх право на мирний протест.


Народні депутати переглянули відеоматеріали про те, що відбувалося під стінами приміщення Офісу Президента України.

Ігор Клименко повідомив, що правоохоронців на місці було достатньо, але було прийнято рішення не допустити провокацій. «План було зламано. Поліція не допустила зіткнень і кровопролиття», - повідомив він.

За фактом цих подій розпочато розслідування за чотирма статтями.

Виконуючий обов'язки Директора Державного бюро розслідувань Олексій Сухачов зазначив, що завдання, яке сьогодні стоїть перед ДБР, - забезпечити швидке неупереджене розслідування подій під Офісом Президента України.


Представники правоохоронних органів відповіли на запитання народних депутатів.

В обговоренні виступили представники депутатських фракцій і груп.


До порядку денного включено проект Постанови про засудження подій, що відбулись 20 березня 2021 року біля Офісу Президента України №5295.

Проект Постанови доповів голова підкомітету Комітету з питань правоохоронної діяльності Владлен Неклюдов.

Представник Комітету доповів рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді прийняти проект Постанови №5295 за основу та в цілому з урахуванням пропозиції Комітету щодо виключення пункту 2 з тексту постанови.

237 голосами «за» проект Постанови прийнято в цілому.

Народні депутати прийняли в цілому проекти Постанов про дострокове припинення повноважень народного депутата України Колихаєва І.В. №4447 і про дострокове припинення повноважень народного депутата України Скічка О.О. №5012.

Проект Постанови про призначення позачергових виборів Харківського міського голови Харківського району Харківської області №5292 доповіла заступник Голови Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Аліна Загоруйко.

Верховна Рада прийняла 249 голосами прийняла проект Постанови в цілому.

Постановою у зв’язку з достроковим припиненням повноважень Харківського міського голови Харківського району Харківської області Кернеса Г.А., призначено позачергові вибори Харківського міського голови Харківського району Харківської області на неділю 31 жовтня 2021 року.

Народні депутати розглянули проект Постанови про призначення позачергових виборів Шегинівського сільського голови Яворівського району Львівської області №5291.

За результатами голосування проект постанови прийнято в цілому 245 голосами.

Постановою призначено позачергові вибори Шегинівського сільського голови Яворівського району Львівської області на неділю 31 жовтня 2021 року.

Головуючий закрив позачергове засідання.

За матеріалами Інформаційного управління ВР України

Фото з прямої трансляції на каналі «Рада»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.