Геращенко: Після зняття депутатської недоторканості, ГПУ має порушити справи проти депутатів-сепаратистів

geraschenko nedotorkannist

 
Після зняття депутатської недоторканості, Генеральна прокуратура одразу ж має порушити справи проти тих обранців, які фінансують сепаратизм. Про це заявила народний депутат Ірина Геращенко під час обговорення в сесійній залі законопроекту щодо скасування депутатської та суддівської недоторканості, повідомляють «Конфлікти і закони».


Вона наголосила, що деякі депутати, прикриваючись мандатами, знаходяться в сесійній залі, фінансують сепаратизм і заробляють на цьому свої статки. «Деякі депутати приховують за мандатом свою антинародну діяльність», - сказала Геращенко. Народний депутат наголосила, що необхідно створити можливості для правоохоронних органів притягувати до відповідальності злочинців, які прикриваються мандатами.

За словами Ірини Геращенко, рік тому депутатська недоторканість нікому не допомогла з депутатів під час подій на Майдані. «Депутатська недоторканість - не є демократією, це - рудимент тоталітарних країн», - сказала народний депутат.

За словами нардепа, позитивно, що парламент повертається до цієї теми не перед черговими виборами. Вона наголосила, що депутати повинні бути відповідальними, але їх політична діяльність не може бути предметом для політичного тиску.

Вона також наголосила, що скасування суддівської недоторканості - це головне питання в процесі боротьби з корупцією. Геращенко нагадала, що чомусь досі не покарані ті судді, які «штампували» замовні рішення під час Майдану і кидали за грати невинних людей. «Тому очевидно, що скасовувати недоторканість необхідно», - наголосила народний депутат.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада України ухвалила Постанову «Про направлення до Конституційного Суду України законопроекту про внесення змін до Конституції України (щодо недоторканності народних депутатів України та суддів)». Рішення було підтримано 365-ма голосами народних обранців.

Також Верховна Рада ухвалила постанови про надання згоди про затримання та арешт (взяття під варту) окремих суддів, зокрема – судді Печерського районного суду міста Києва Родіона Кірєєва, який виніс незаконний вирок Юлії Тимошенко по «газовій справі».



Коментарі

  +0 #1 Димас 5 февр. 2015 г., 11:34:57
Найдут еще проволочки - там глядишь конституционный суд не одобрит или еще что. Не будут они такого козыря лишаться. Тем более оставили интересную нормы - не несет ответственности за голосование. Они же щас по этой статье хотят привлечь тех кто голосовал за январские законы. Причем те законы нормальные и нужные, но норма по которой тех тягали на допросы таки остается в неприкосновенности и как бы защита от преследований. Как так выходит?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За прошедшие сутки на линии фронта произошло 68 боевых столкновений, враг нанес 2 ракетных и 64 авиационных удара, 75 раз обстрелял из РСЗО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.