​Пленарне засідання Верховної Ради України 28 квітня 2021 року

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков відкрив пленарне засідання. З оголошеннями, заявами, повідомленнями, пропозиціями виступили народні депутати.


Народні депутати продовжили розглядати правки до законопроекту про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин №2194.

Автори наполягали на врахуванні їх правок: до Закону «Про Державний земельний кадастр» щодо забезпечення інформаційної взаємодії програмного забезпечення Державного земельного кадастру між Державним земельним кадастром, Державним реєстром речових прав на нерухоме майно, Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, Державним реєстром актів цивільного стану громадян з метою одержання інформації про сукупну площу земельних ділянок сільськогосподарського призначення у оренді однієї і розташованих в межах однієї області, Автономної Республіки Крим та в межах України; щодо вилучень із Закону України "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень"; щодо внесення доповнень до Закону України "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень"; внесення змін до Закону «Про нотаріат»; щодо внесення змін до Закону України "Про Перелік документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності"; доповнення Закону України "Про фермерське господарство"; нової редакції статті 657 Цивільного кодексі України стосовно того, що «договір купівлі-продажу земельної ділянки, єдиного майнового комплексу, житлового будинку (квартири) або іншого нерухомого майна укладається у письмовій формі і підлягає нотаріальному посвідченню, крім договорів купівлі-продажу майна, що перебуває в податковій заставі та договорів купівлі-продажу земельних ділянок укладених через електронний земельний аукціон (торги) у випадках та в порядку, встановлених Земельним кодексом України"; внесення змін до Прикінцевих положень щодо набрання чинності цим законом з 1 січня 2025 року за винятком пункту 2 цього розділу, який набирає чинності з дня опублікування цього Закону, та вводиться в дію після схвалення його положень на всеукраїнському референдумі; внесення змін у розділ II "ПРИКІНЦЕВІ ПОЛОЖЕННЯ" щодо набрання чинності цим Законом з дня, наступного за днем офіційного оприлюднення результатів всеукраїнського референдуму про схвалення (затвердження) рішення про вільний обіг земельних ділянок сільськогосподарського призначення; доповнення Прикінцевий положень цього Закону щодо забезпечення у шестимісячний строк із дня опублікування цього Закону внесення до Державного земельного кадастру відомостей про земельні ділянки особливо цінних земель.

Автори, представляючи правки, також наголошували на необхідності направити законопроект на повторне друге читання, винести питання на всеукраїнський референдум.

Правки за результатами голосування не підтримані.

Загалом розглянуто 3105 правок з 3128-ми порівняльної таблиці.

Головуючий оголосив перерву у засіданні до 13-ї години.

Після закінчення перерви народні депутати продовжили розглядати правки до законопроекту №2194.

Головуючий ставив на голосування враховані Комітетом правки, на підтвердженні яких наполягають народні депутати.

За результатами голосування відхилено враховану правку №1794. Всі інші правки були підтверджені.

Головуючий поставив на голосування проект Закону про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин №2194.

Законопроект 284 голосами прийнято у другому читанні та в цілому.

Головуючий закрив пленарне засідання.

За матеріалами Інформаційного управління ВР України

Фото uk.wikipedia.org



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.