Кримський заповідник відмітить 100-річчя в якості дачі Путіна

krim zapovidnik

 

Кримський природний заповідник переданий до Федеральної бюджетної установи «Комплекс Крим», що входить до складу управління справами президента РФ. Екологи дізнались про це від інформагентства «Криминформ» http://www.c-inform.info/news/id/17454. Подія відбулась ще у жовтні, проте офіційна інформація з’явилась лише в другій половині січня. Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі Національного екологічного центру України (НЕЦУ).


- Перетворення заповідника на державне господарство для елітних полювань – це повернення до радянських реалій, відновлення спецсафарі, для створення якого 57 років тому ліквідували заповідник, – коментує заступник голови Національного екологічного центру України Олексій Василюк.

Як ми повідомляли раніше, після анексії Криму, самопроголошена кримська влада відмовилась передавати кримські заповідні території в підпорядкування Мінприроди Росії, наголошуючи, що планує їх інвентаризацію та перегляд їх списку. В першу чергу, пролунали наміри ліквідації найцінніших заповідних територій – Опукського, Казантипського та Карадазького заповідників.

Довідка:

Кримський заповідник, є фактично першим заповідником на території України. Вперше він створений Кримським буржуазно-демократичним урядом у березні 1918 р., мав назву «Кримський національний». Після запровадження в Криму радянської влади, в 1923 році повторно створений як Кримський державний заповідник. Проте в 1957 році заповідник реорганізували в Кримське державне заповідно-мисливське господарство для приватних полювань Хрущьова й Брєжнєва та прийому іноземних гостей. Статус заповідника територія відновила лише у 1991 році.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.