​Біля штаб-квартири ООН відбулась демонстрація до річниці окупації Криму

У п’яту річницю російської окупації українського Криму навпроти штаб-квартири ООНу Нью-Йорку пройшла демонстрація. «Ми зібралися тут, представники різних організацій та національностей, у цей важливий день, щоб надіслали меседж кримчанам, - говорила представниця асоціації Кримських татар США в ООН Айла Баккаллі. - Ми тут є вашим голосом й озвучуємо ваші турботи та питання. Ми продовжуватимемо вас відстоювати в ООН, США та Вашингтоні», - повідомляє «Голос Америки».


На сьогодні відомо, що у російському полоні на території Криму утримують 70 українських татар. Багато кому з цих політичних в’язнів потрібна негайна медична допомога, нагадала Айла. Вона разом із волонтерами організації Razom for Ukraine та представниками Українського Конгресового Комітету США закликали ООН дотриматися трьох резолюцій щодо окупації Криму та притягнути російську федерацію до відповідальності за дії проти мешканців Криму.

Під час демонстрації, зокрема, згадали про участь президента України Петра Порошенка 20-го січня у Генасамблеї ООН, де із країнами-членами ООН обговорювалася ситуація на тимчасово окупованих територіях України.

Генеральна асамблея ООН 22 грудня 2018 ухвалила резолюцію про ситуацію з правами людини в анексованому Криму, де згадуються імена українських політв'язнів Олега Сенцова, Володимира Балуха та Емір-Усеіна Куку.

Це вже третя ініційована Україною резолюція ООН про стан прав людини в Криму, прийнята Генасамблеєю за останні два роки. Перші дві були ухвалені в 2016 і 2017 роках.

Зокрема, в резолюції 2017 року від росії вимагали виконати тимчасові заходи рекомендацій Міжнародного суду ООН про скасування заборони Меджлісу кримськотатарського народу в Криму і забезпечити навчання українською і кримськотатарською мовами на півострові.

У резолюції 2016 року росія була названа «країною-окупантом», а Крим і Севастополь - «тимчасово окупованою територією».

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.