​В ЄСПЛ зареєстрували скаргу на затримання архієпископа Климента в Криму

Європейський суд з прав людини зареєстрував скаргу через затримання російськими силовиками архієпископа Кримської єпархії Православної церкви України Климента весною 2019 року на автовокзалі в Сімферополі. Про це 20 січня на своїй сторінці в Фейсбук повідомив юрист українського Регіонального центру прав людини Сергій Заєць, передає Крим.Реалії.


«Європейський суд зареєстрував скаргу на затримання Архієпископа Сімферопольського і Кримського Климента (керуючого Кримською єпархією Православної церкви України в Криму) владою росії на початку березня 2019 року. Тоді він збирався виїхати до Ростова для участі в судовому засіданні у справі Павла Гриба », - написав Заєць.

У коментарі Крим.Реаліі Заєць уточнив, що сторона захисту скаржилася на неправомірне затримання.

«Його затримали і протримали цілий день. Йдеться про 5-у статтю - право не бути затриманим», - сказав юрист, додавши, що поки не відомо, коли точно розглянуть цю скаргу.

Російські силовики затримали архієпископа Кримської єпархії ПЦУ Климента 3 березня 2019 року на автовокзалі в Сімферополі, коли він планував відвідати судовий розгляд у справі заарештованого в россии громадянина України Павла Гриба в Ростові-на-Дону. Увечері в неділю архієпископа Климента відпустили без складання протоколу і пред'явлення звинувачень.

Після затримання Климент повідомив Крим.Реалії, що його звинуватили в тому, що він, перебуваючи на сімферопольському ринку, «лаявся нецензурною лайкою». Російські силовики також стверджували, що архієпископа Климента затримали за підозрою в наявності в його сумках речей, «вкрадених з церкви».

Архієпископ Климент вважає, що справа проти нього сфабрикована.

У Міністерстві закордонних справ України заявили, що стурбовані повідомленнями про затримання російськими силовиками в анексованому росією Криму архієпископа ПЦУ Климента.

Предстоятель Православної церкви України (ПЦУ) митрополит Єпіфаній назвав подію «знущанням над архієпископом Климентом і над здоровим глуздом» і закликав негайно звільнити затриманого.

Російські силовики офіційно не коментували інформацію про затримання Климента.

Раніше російська влада в Криму направила припис про «звільнення приміщень» Кафедрального собору святих рівноапостольних Володимира і Ольги в Сімферополі, в якому проходили богослужіння УПЦ Київського патріархату.

13 лютого 20019 року в російському мінмайні Криму пояснили вимогу до Кримської єпархії УПЦ КП покинути будівлю Кафедрального собору в Сімферополі закінченням терміну дії договору з єпархією УПЦ КП, яка перейшла в створену Православну церкву України.

Архієпископ Климент. Фото krymr.com



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

В отличие от предыдущих ночей, эта ночь выдалась неспокойной - противник опять атаковал нашу страну беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.