​«Ракетним сюрпризом» для росії у Криму стали нещодавні навчання за участі артилерії США

Минулого тижня Сухопутні сили США за лічені години перемістили літаками дві пускові ракетні установки до Румунії, провели постріли у Чорне море і забрали установки на місце їх дислокації на військовій базі в Німеччині, повідомляє «Голос Америки».


«Разом з союзником по НАТО, Румунією, 41 Артилерійський підрозділ Сухопутних сил США провів другу подію із застосуванням живого вогню через 90 днів після поновлення роботи. Союзники по НАТО рішуче стримують можливі загрози в Чорноморському регіоні, або в інших регіонах Альянсу», - йдеться в заяві місії США до НАТО.

«Двосторонні спільні навчання мають продемонструвати здатність командування силами США в Європі розміщувати зброю дальньої дії задля підтримки НАТО. Здатність швидко розміщувати боєздатні сили в театрі дій та до нього є критично важливою для миттєвого надання підтримки альянсу», - йдеться у заяві Командування силами США в Європі та Азії, виданій перед навчаннями.

Проект розміщення високо мобільних артилерійських ракетних систем (HIMARS) авіацією надає можливості швидкого переміщення зброї, порівняно до минулого переміщення залізницею чи автошляхами.

«З Румунії до Криму всього 250 миль через Чорне море, - пише видання Forbes. - Польоти HIMARS Сухопутних сил США до та з Румунії становлять серйозну і непередбачувану загрозу для російських сил в регіоні».

Ракетна система дальньої дії HIMARS. Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.