​111 кримських політв'язнів провели новий рік за ґратами - огляд Крим SOS

Про це йдеться у підсумках грудня 2021 року в окупованому Криму, яку провела правозахисна організація Крим SOS. В огляді зазначається, що окупаційна влада продовжує свавільні затримання та арешти кримських татар, повідомляє qirim.news.


Крім того, у грудні:

фсб затримала та катувала Нарімана Аметова;

Суд ухвалив політично мотивований вирок Сергію Швиденку;

Окупаційна влада продовжує свавільні затримання та арешти кримських татар;

Слідчий комітет порушив кримінальну справу проти вбитого силовиками Набі Рахімова;

Іван Яцкін був знову незаконно етапований;

Суди продовжують штрафувати кримських активістів;

Окупаційна влада популяризує службу у російській армії серед дітей.

Також досі нічого не відомо про долю 15 жертв насильницьких зникнень у Криму.

Раніше голова «Центру громадянських свобод» Олександра Матвійчук сказала QIRIM.News, що в Криму з політичних мотивів позбавлені волі окупаційною владою щонайменше 38 громадян України. Матвійчук зазначила, що нині невідомо, коли вони можуть бути звільнені.

Як повідомляли QIRIM.News раніше, 1 грудня Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денисова на Київському Форумі безпеки заявила, що у в'язницях рф та окупованого Криму перебуває 121 громадянин України, 86 із них - кримські татари.

Фото qirim.news



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха: двумя баллистическими ракетами Искандер М 16 ударными беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.