​Генерал Годжес вважає, що українські атаки по Криму за допомогою ATACMS можуть змусити Чорноморський флот рф перебазуватися в Новоросійськ


Українські війська завдали удару по складу боєприпасів та нафтобазі у Криму, що змусило окупаційну владу евакуювати людей і скасовувати рух поїздів. Удари підтвердили і ЗСУ, і представники росії на тимчасово окупованих територіях, повідомляє Голос Америки.

За інформацією агенції АР, окупаційна влада Криму евакуює цивільних осіб у радіусі п’яти кілометрів від місця вибуху у центральному Криму.

Світові ЗМІ фіксують удари як одні із низки атак по російських силах постачання і критичній інфраструктурі на окупованому півострові, включно з підривом Кримського мосту.

Телеканал CNN нагадує, що удар по Кримському мосту завдав матеріально-технічного та символічного удару по військовій кампанії москви. Коридор вартістю 3,7 мільярда доларів є критично важливою артерією для забезпечення півострова як щоденними потребами, так і продовольством для російської армії, нагадує видання. Посилаючись на інтерв'ю з представником СБУ, CNN інформує – удар був спільною операцією Служби безпеки України та Військово-морських сил України.

«Українські військові здійснюють безперервні напади на Крим з метою завдавати шкоди російському Чорноморський флоту і переривати життєво важливі лінії постачання росії», - пише CNN та нагадує: повернення Криму залишається метою України.

Під вечір у суботу окупаційна влада Криму повідомила, що рух на мосту, що з’єднує росію з Кримським півостровом, відновлено після недовгого припинення в суботу. У повідомленні в офіційному Telegram-каналі не було вказано причини перекриття дороги.

У понеділок дорога була закрита після нападу, в результаті якого загинули двоє людей. Міст лише нещодавно повернули до повноцінного функціонування після того, як його було пошкоджено вибухом бомби у жовтні минулого року.

Washington Post нагадує слова президента України Володимира Зеленського на Безпековому форумі Аспен про те, що Кримський міст – це дорога, яка живить війну боєприпасами, а «будь-яка ціль, яка несе війну, а не мир, має бути нейтралізована».

Американський Інститут вивчення війни наголошував: після підриву Кримського мосту замість того, щоб радити цивільним уникати поїздок до Криму, російська та окупаційна влада на півострові заохочують росіян їхати через зону бойових дій.

«Українські сили працюють над тим, щоб зробити Крим непридатним для російських військ», – так прокоментував атаки по Криму генерал у відставці, екскомандувач Сухопутних сил США в Європі Бен Годжес у Twitter.

На його думку, «було б розумно», якби США допомогли українцям з ATACMS. Чорноморський флот був би змушений тоді «перебазуватися в Новоросійськ», припускає генерал.

Однак, як повідомляв Голос Америки, там також неспокійно – минулої осені стався вибух на нафтовому терміналі у порту російського Новоросійська, поруч із яким розташована велика база Чорноморського флоту рф.

Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Сложилась очень тяжелая обстановка на линии фронта - мы отошли на трех оперативных направлениях, и эта ночь была у нас довольно горячая

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.