Партія «Удар» вимагає від провладних політиків не спекулювати на темі мови

yaz yan

 
Партія «УДАР» звертається до провладних депутатів Верховної Ради із вимогою не спекулювати на мовному питанні. Про це йдеться у заяві партії з приводу розробленого регіоналами законопроекту «Про засади державної мовної політики», який провладна більшість планує внести на розгляд ВР цього тижня.

В «УДАРі» наголошують: напередодні виборів Партія регіонів вкотре намагається розколоти суспільство, відверто спекулюючи на делікатних мовних питаннях. Це свідчить лише про те, що у влади не залишилося жодного іншого аргументу в боротьбі за виборця. «Провалені усі реформи, економіка в кризі, обіцяне «покращення» перетворилося на відверте погіршення життя людей. Тому перед виборами регіонали знову намагаються спекулювати на гострих темах – НАТО, стосунків з Росією та Євросоюзом, мовної політики, історії тощо. Але тема НАТО автоматично відпала, з РФ Київ перебуває у стані «холодного миру», з ЄС – переживає найгострішу кризу, тому для спекуляцій партії влади залишається лише дві теми – мова та історія», – заявляють в партії.

В Україні немає мовних проблем як на загальнонаціональному, так і на регіональному рівні. Сьогодні захисту і підтримки потребує, в першу чергу, українська мова, яку відверто зневажає нинішня влада. Віталій Кличко і партія «УДАР» наголошують, що більшість громадян України виступають за єдину державну українську мову, а всі інші мови, якими користується багатонаціональне населення країни, мають нормально розвиватися. «В Україні немає дискримінації за мовною ознакою, але є спекуляції, які активізуються певними політиками і політичними силами якраз напередодні виборчої кампанії. Це збурює суспільство. І влада повинна відмовитися від подібних провокаційних ходів, від законопроектів, які є далекими від європейського розуміння мовної політики», – наголошують у партії.

В «УДАРі» переконані, що «всі ініційовані депутатами-регіоналами зміни – це провокація, на яку «не поведеться» навіть колишній розчарований виборець партії влади», й закликають депутатів ВР відмовитися від голосування за спекулятивні та провокаційні проекти, які сіють розбрат у суспільстві, повідомляє прес-служба партії «УДАР».

 



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.